6.8 C
Belgrade

Gradonačelnik Radojičić čestitao 4. april – Dan studenata

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić čestitao je svim studentima njihov dan, 4. april.

– Studenti su najveće blago jednog društva i zbog toga smo dužni da učinimo sve kako bismo našim mladim ljudima obezbedili što bolju budućnost u njihovoj državi, gde će iskoristiti svoja znanja i veštine koje su usavršavali tokom svojih studija. Studenti su oduvek bili pokretači novih ideja i vesnici razvoja i napretka. Zato im danas od srca čestitam njihov dan – rekao je gradonačelnik Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da se ovaj dan obeležava 4. aprila u znak sećanja na velike demonstracije koje su organizovali beogradski studenti 1936. godine zbog sve veće opasnosti od širenja fašizma u Evropi. Tada je u protestima ubijen student prava Žarko Marinović, tako da je ovaj dan ujedno i dan sećanja na njegov tragično položen život.

– Studirati nije lako i to vrlo dobro znaju svi koji su pohađali bilo koji fakultet. To posebno važi za ovaj težak i turbulentan period od dve godine, koji je za nama, kada su i studenti i nastavnici morali da se prilagođavaju novim uslovima studiranja i da se adaptiraju na izazove koje je donela pandemija virusa korona u čitavom svetu. Četvrti april je takođe dan kada se studenti sećaju svega kroz šta su njihove kolege prolazile kroz istoriju u borbi za bolje uslove studiranja i kada poručujemo da su studenti naša budućnost u koju moramo da nastavimo da ulažemo. Meni kao gradonačelniku, ali i kao univerzitetskom profesoru poznat je onaj divni osećaj kada se pred vama nađu radoznali, mladi ljudi željni znanja koji će svojim inovacijama, delima i napornim radom svojoj zemlji i gradu, koji računaju na njih, doneti prosperitet i boljitak – zaključio je Radojičić. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
6.8 ° C
7.6 °
5.7 °
88 %
0.5kmh
0 %
Сре
11 °
Чет
13 °
Пет
17 °
Суб
15 °
Нед
15 °