1.1 C
Belgrade

Gradonačelnik Radojičić čestitao Dan državnosti predsedniku Vučiću i građanima Srbije

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić uputio je čestitku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i građanima Republike Srbije povodom Dana državnosti.

– Vama i svim građanima Republike Srbije čestitam Dan državnosti, Sretenje Gospodnje. Ovaj dan ne obeležava samo kontinuitet državnosti već i temeljnu potvrdu našeg vekovnog opredeljenja za slobodu, mir, toleranciju i saradnju sa svim narodima i državama. Ponosno sećanje na dan donošenja prvog Ustava Kneževine Srbije i početka borbe za državnost predstavljaju nadahnuće i zalog za današnje generacije, uz istovremenu primenu najviših standarda savremenih evropskih država. 

Na dan kada slavimo državnost naše Republike, obeležavamo i godišnjicu Prvog srpskog ustanka koji je označio početak naše borbe za slobodu i godišnjicu proglašenja Sretenjskog ustava, kojim je Srbija postala moderna i demokratska država, i uveren sam da će naredne godine doneti sreću i prosperitet Srbiji i svim našim građanima. Sa druge strane, ne možemo zaboraviti izazov sa kojim se suočilo celo čovečanstvo, pandemiju korona virusa, koja nije zaobišla ni našu zemlju. 

Kao gradonačelnik Beograda u ime svih Beograđana zahvaljujem Vam na liderstvu, odlučnosti, odgovornosti i snazi koju ste pokazali u borbi protiv pošasti koja je pogodila ceo svet, ali i na viziji koju ste ponudili,  i svemu što ste učinili da tu viziju kao tim ostvarimo, a to je zdrava, proaktivna, razvijena, i slobodna država, na dobrobit svih građana koji u njoj žive,  a pre svega zbog naše dece, i njihove budućnosti. Uz najbolje želje za blagostanje i sreću naroda Republike Srbije u godinama koje dolaze, i da nam svako sledeće Sretenje donese nove uspehe želim svima još bolju i prosperitetniju budućnost – navodi se u čestitki gradonačelnika Beograda.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
light rain
1.1 ° C
1.4 °
0.7 °
99 %
1.5kmh
75 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °