16.6 C
Belgrade

Radojičić: Jačamo tradicionalno prijateljske odnose sa Alžirom

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić primio je u Starom dvoru ambasadora Alžira Fataha Mahraza s kojim je razgovarao o zajedničkoj saradnji i mogućnostima za dalji zajednički rad.

– Ambasador i ja smo se saglasili da postoje velike mogućnosti za saradnju u oblastima nauke, kulture i turizma. Od značaja je zajednička bogata istorija Alžira i Beograda kao glavnog grada Jugoslavije – rekao je gradonačelnik Radojičić.

Ambasador Mahraz je zahvalio gradonačelniku Radojičiću na prijemu i istakao da su alžirsko-srpski odnosi dobri, te da je politički dijalog između dve zemlje sve intenzivniji.

– Imamo mnogo prostora da unapredimo našu saradnju, a od izuzetne važnosti je da čuvamo uspomenu i tradicionalno prijateljstvo koje smo započeli sa Beogradom još u vreme borbe za nezavisnost Alžira. Beograd za nas i našu istoriju predstavlja važno mesto, a gradonačelnik i ja smo se složili da ćemo u narednom periodu raditi na jačanju naših odnosa – istakao je ambasador Mahraz.

Radojičić je zahvalio ambasadoru Mahrazu na sadržajnom sastanku i izrazio uverenje da će dosadašnja odlična saradnja Beograda i Ambasade Alžira u Srbiji biti nastavljena.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °