9.3 C
Belgrade

Gradonačelnik Radojičić: Nova ulaganja i edukativni centar za najmlađe u Beogradskom zoo-vrtu

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić posetio je jutros Beogradski zoološki vrt i tom prilikom izjavio da zaposleni u ovom preduzeću i u zimskoj sezoni izuzetno vredno rade.

– Tokom zimske sezone zahtevniji su uslovi za rad jer je neophodno da određen broj životinja zimu provede u unutrašnjim prostorima u kojima mora da se održava specifična temperatura, gde postoje posebne procedure zagrevanja, kao i druge specifičnosti u vezi sa negom životinja u zimskom periodu – naglasio je gradonačelnik Radojičić.

Gradonačelnik je najavio nova ulaganja u „Vrt dobre nade” i istakao da se u ovom prostoru planira i savremeni edukativni centar, koji će biti veoma značajan za mališane i njihova nova saznanja o životinjama.

– Planiramo nove projekte, a u ovom trenutku vrednost projekata i rekonstrukcija koje su u toku je oko 18 miliona dinara. Osim prostora za životinje, obnovljene su i pešačke staze. Ovo preduzeće od svojih prihoda investira u izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih objekata, a Grad Beograd je tu da pomogne gde god je to moguće. Odgovornost zaposlenih koji brinu o životinjama u ovom vrtu je na izuzetno visokom nivou – istakao je Radojičić za TV Kurir i dodao da je u zoo-vrtu nedavno izgrađen novi pingvinarijum i prostor za medvede, a deo zoo-vrta je posebno prilagođen za posetu roditelja sa bebama.

Prema njegovim rečima, u prethodnom periodu više od deset egzotičnih vrsta je dobilo prinove, tako da Beogradski zoo-vrt ima nove atrakcije za mališane.

– Zoološki vrt ima dugu tradiciju, osnovan je 1936. godine i najlepši je u ovom delu Balkana. U julu prošle godine obeležili smo njegov 85. rođendan. Nadam se da ćemo ovog leta imati više posetilaca. U 2019. godini bilo ih je 450.000, pretprošle godine je poseta bila znatno slabija zbog pandemije virusa korona, kada smo imali oko 270.000 posetilaca, a 2021. godine je bilo 380.000 posetilaca – naglasio je Radojičić.

Prethodni period je bio težak i pun izazova, naveo je Radojičić i dodao da je potpuno uveren da će velikim zalaganjem zaposlenih, u koje se danas i uverio, ova predivna gradska oaza biti još lepša za sve posetioce, a naročito za naše najmlađe.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
9.3 ° C
9.8 °
6.7 °
66 %
4.6kmh
0 %
Пон
16 °
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
9 °
Пет
5 °