19.6 C
Belgrade

Gradonačelnik Radojičić uručio prvi paket ključeva novih stanova za pripadnike službi bezbednosti

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić prisustvovao je danas ceremoniji uručenja ključeva novih stanova za pripadnike službi bezbednosti u naselju Nova Galenika.

Događaju su prisustvovali ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić, kao i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Danas je ključeve preuzelo 17 prvih kupaca, dok će u narednim danima ukupno 375 stanova dobiti nove vlasnike iz redova službi bezbednosti.

Radojičić je zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta i podsetio da je kamen temeljac postavljen pre dve godine, te da su radovi završeni u roku. 

– Ovo je još jedan primer da skladan rad na relaciji predsednik Vučić – Vlada – lokalna samouprava dovodi do uspešne realizacije projekata. Takođe, ovo je pokazatelj da uz mir i stabilnost možemo da ostvarimo najveće ciljeve. Čestitam svima koji danas preuzimaju ključeve svojih stanova. U narednim danima ključeve će preuzeti još 375 porodica, a do početka leta ukupno 1.000 stanova će biti useljeno. Čitav projekat, koji se odnosi na teritoriju cele Srbije, podrazumeva izgradnju blizu 7.000 stanova za pripadnike službi bezbednosti. Verujem da će u narednom periodu biti nastavljen rad na realizaciji projekata poput ovog, jer je to jedini način da Srbija napreduje – rekao je Radojičić.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović je rekao da uručenje ključeva pripadnicima službi bezbednosti za njega predstavlja poseban trenutak i podsetio da je predsednik Vučić pokrenuo ovaj model stambenog zbrinjavanja 2017. godine.

– Samo u ovom naselju biće 1.000 stanova po završetku svih radova. Imali smo priliku da se uverimo da su stanovi kvalitetno urađeni, a posao je obavila domaća kompanija. Više od 80 odsto materijala koji je korišćen, proizveden je u domaćim fabrikama, što je dokaz da je vođeno računa o srpskoj ekonomiji. Pripadnici službi bezbednosti obavljaju težak i odgovoran posao i oni su sve ovo zaslužili – rekao je Stefanović.

Ministarka za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Darija Kisić podsetila je da je pre dve godine na mestu sadašnjeg modernog naselja bila samo livada. 

– Čak ni u najgorim trenucima pandemije radovi nisu stali. Danas, posle Kraljeva, Kruševca, Sremske Mitrovice, Novog Sada i Vranja, pripadnici službi bezbednosti dobijaju ključeve od stanova i u Beogradu – rekla je ministarka Darija Kisić. 

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
19.6 ° C
19.8 °
18.6 °
40 %
7.2kmh
0 %
Уто
19 °
Сре
16 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
15 °