10 C
Belgrade

Gradonačelnik Šapić: Nastavak tradicionalno prijateljskih odnosa sa Izraelom

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić razgovarao je danas u zdanju Starog dvora sa ambasadorom Izraela Jahelom Vilanom.

U razgovorima su konstatovani dobri politički i ekonomski odnosi dveju zemalja i ukazano je na potrebu daljeg razvoja i unapređenja snažnog i viševekovnog prijateljstva između naša dva naroda.

Tom prilikom, gradonačelnik Šapić i ambasador Vilan saglasili su se o potrebi daljeg unapređenja odnosa na polju turizma, tehnologije i inovacija, kao i zajedničkih projekata u glavnom gradu. Gradonačelnik Šapić je istakao da je glavni grad Srbije dobro mesto za investiranje i pozvao poslovne ljude iz Izraela da još više ulažu u srpsku prestonicu.

Domaćin i gost razgovarali su takođe i o projektu Memorijalnog centra na Starom sajmištu i podsetili na zajedničku istoriju koja je pratila oba naroda. 

Gradonačelnik Šapić je ukazao na to da građani Srbije i Beograda Izraelce smatraju prijateljskim narodom i da su uvek spremni da ih dočekaju sa dobrodošlicom, istovremeno podsetivši na pozitivnu ulogu koju su u istoriji i kulturi naše zemlje imali pripadnici jevrejskog naroda.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
8.9 ° C
10.2 °
6.7 °
78 %
1.3kmh
0 %
Сре
18 °
Чет
19 °
Пет
22 °
Суб
19 °
Нед
16 °