6.2 C
Belgrade

Šapić: U planu na desetine parkova sa pet – zonama

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je novoizgrađeni pet-park u Bloku 24, gde je JKP „Zelenilo – Beograd” završilo i radove na teretani na otvorenom i pristupnim stazama, te najavio da će Grad na ovakav način urediti na desetine parkova kako postojećih, u kojima će jedan deo biti ograđen za kućne ljubimce, tako i zelenih površina, koje će se privoditi toj nameni.

– Ovde je iskorišćena zelena površina koja nije ni bila park pre toga. Urađene su pet-zona i teretana na otvorenom, a ideja nam je da u već postojećim parkovima, naravno gde za to postoji prostor, uređujemo ovakve delove sa više ili manje rekvizita. Tu ćemo omogućiti vlasnicima kućnih ljubimaca, pre svega pasa, poseban prostor, a sa druge strane biće bezbedan i za pse i za posetioce. Pritom, higijena će biti na jednom drugačijem nivou i to ne samo u delu odvojenom za kućne ljubimce, već u celokupnom parku – rekao je gradonačelnik i dodao da će se na taj način poboljšati kvalitet svakodnevnog života građana.

On je napomenuo da je ovakav način uređenja parkova primenjivan i u opštini Novi Beograd dok je bio predsednik ove opštine. Grad je, kako je rekao, uradio više ovakvih parkova, od kojih je prvi onaj na Tašmajdanu.

Prostor sada uređene javne zelene površine u Novom Beogradu iznosi oko 2,7 hiljada kvadratnih metara. Vrednost radova na izgradnji parka za pse je oko tri miliona dinara, a teretane na otvorenom nešto više od 1,8 miliona dinara.

U periodu od 2014. do danas, JKP „Zelenilo – Beograd” izgradilo je 13 parkova za pse i 72 teretane na otvorenom. Za sada su planirani radovi na izgradnji pet-zona za kućne ljubimce u Ulici Matice srpske, Parku Ušće, parku na Banovom brdu, parku u Ulici Indire Gandi na Voždovcu, kao i u Parku Bele vode.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
broken clouds
6.2 ° C
6.7 °
5.8 °
94 %
6.2kmh
75 %
Уто
6 °
Сре
6 °
Чет
13 °
Пет
20 °
Суб
17 °