10.3 C
Belgrade

Gradonačelnik ugostio austrijske industrijalce

Gradonačelnik Aleksandar Šapić ugostio je danas u Starom dvoru ambasadora Republike Austrije u Beogradu Kristijana Ebnera i visoku delegaciju Udruženja industrijalaca Austrije, sa generalnim sekretarom Kristofom Nojmajerom na čelu.

Šapić je istakao kontinuiranu dobru saradnju između Srbije i Austrije na više nivoa, kao i Beograda i Beča. 

– Sve veći broj naših industrijalaca intenzivno sarađuje sa austrijskim kolegama zbog blizine tržišta, kao i sve boljih uslova poslovanja u našoj zemlji. Takođe, ne treba zanemariti i veliki broj naših iseljenika u Austriji, koji takođe doprinose ovoj saradnji – kazao je Šapić.

On je dodao da je na današnjem sastanku sa čelnicima austrijskih industrijalaca dogovoreno unapređenje te saradnje na obostrano zadovoljstvo.

– Takođe smo razgovarali i o unapređenju odnosa dva glavna grada. Beč je po površini i broju stanovnika sličan Beogradu, a u mnogim aspektima je uzor našoj prestonici. Od funkcionisanja javnog prevoza, pa do turističkih aspekata – istakao je gradonačelnik i najavio produbljivanje kulturne saradnje na nivou dva glavna grada.

Sastanku su prisustvovali zamenica austrijskog ambasadora Karin Traunmiler i šef Odseka za međunarodne odnose i tržište Udruženja industrijalaca Austrije Mihael Levi.

beogradski.rs / Grad Beograd

Najnovije

Belgrade
clear sky
8.5 ° C
9.8 °
6.7 °
85 %
3.6kmh
0 %
Нед
16 °
Пон
9 °
Уто
1 °
Сре
2 °
Чет
5 °