11.4 C
Belgrade

Gradska opština Vračar je postala deo globalnog pokreta sadnje voća

U želji da podržimo potrebe svih živih bića za hranom i skloništem i da utičemo na razvoj kulture ekološkog ponašanja i kulture življenja kod naših sugrađana, danas smo započeli akciju sadnje voća u okviru koje ćemo, zajedno sa učenicima naših osnovnih škola, zasaditi sadnice voća u dvorištima četiri škole na Vračaru.

Na početku ove akcije, u dvorištu Osnovne škole ,,Kralj Petar Drugi Karađorđević“, volonteri AKT Fondacije i Kancelarije za mlade Opštine Vračar su, uz pomoć učenika ove škole, zasadili 10 sadnica trešnje i jabuke. Akciju su svojim prisustvom i aktivnim učešćem u njoj podržali i  Predsednik Gradske opštine Vračar akademik prof. dr. Milan A. Nedeljković, kao i članovi opštinskog Veća Biljana Rakić i Dragi Lukić, šef Kabineta predsednika Opštine Nikola Jelenković, koordinator Odeljenja za društvene delatnosti i projekte Mihailo Grupković i savetnik u istom odeljenju Srđan Pavličić.

Nakon uspešno završene sadnje u ovoj školi, akciju smo danas nastavili i u Osnovnoj školi ,,Svetozar Marković“, gde smo zasadili pet sadnica trešnje i jabuke, a naredne nedelje nastavljamo i u osnovnim školama ,,Siniša Nikolajević“ i ,,Dušan Dugalić“.

Gradska opština Vračar sprovodi ovu akciju, u partnerstvu sa AKT Fondacijom, vračarskim osnovnim školama i Kancelarijom za mlade Opštine Vračar, kao deo globalnog projekta ,,Pokret sadnje voća“, u okviru koga volonteri AKT Fondacije već vredno rade na sadnji voća širom Srbije, kako bi dostigli cilj od 1200 zasađenih stabala do kraja 2022. godine.  

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
11.4 ° C
11.9 °
9.7 °
62 %
5.1kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
12 °
Нед
17 °