-4.3 C
Belgrade

Gradska opština Vračar je postala deo globalnog pokreta sadnje voća

U želji da podržimo potrebe svih živih bića za hranom i skloništem i da utičemo na razvoj kulture ekološkog ponašanja i kulture življenja kod naših sugrađana, danas smo započeli akciju sadnje voća u okviru koje ćemo, zajedno sa učenicima naših osnovnih škola, zasaditi sadnice voća u dvorištima četiri škole na Vračaru.

Na početku ove akcije, u dvorištu Osnovne škole ,,Kralj Petar Drugi Karađorđević“, volonteri AKT Fondacije i Kancelarije za mlade Opštine Vračar su, uz pomoć učenika ove škole, zasadili 10 sadnica trešnje i jabuke. Akciju su svojim prisustvom i aktivnim učešćem u njoj podržali i  Predsednik Gradske opštine Vračar akademik prof. dr. Milan A. Nedeljković, kao i članovi opštinskog Veća Biljana Rakić i Dragi Lukić, šef Kabineta predsednika Opštine Nikola Jelenković, koordinator Odeljenja za društvene delatnosti i projekte Mihailo Grupković i savetnik u istom odeljenju Srđan Pavličić.

Nakon uspešno završene sadnje u ovoj školi, akciju smo danas nastavili i u Osnovnoj školi ,,Svetozar Marković“, gde smo zasadili pet sadnica trešnje i jabuke, a naredne nedelje nastavljamo i u osnovnim školama ,,Siniša Nikolajević“ i ,,Dušan Dugalić“.

Gradska opština Vračar sprovodi ovu akciju, u partnerstvu sa AKT Fondacijom, vračarskim osnovnim školama i Kancelarijom za mlade Opštine Vračar, kao deo globalnog projekta ,,Pokret sadnje voća“, u okviru koga volonteri AKT Fondacije već vredno rade na sadnji voća širom Srbije, kako bi dostigli cilj od 1200 zasađenih stabala do kraja 2022. godine.  

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
few clouds
-4.3 ° C
-3.7 °
-5.3 °
83 %
3.1kmh
20 %
Сре
1 °
Чет
2 °
Пет
2 °
Суб
4 °
Нед
2 °