16.6 C
Belgrade

Gradska opština Zvezdara obeležava Svetski dan zdravlja

Gradska opština Zvezdara, u skladu sa preporukama opštinskog Saveta za zdravlje, tradicionalno obeležava Svetski dan zdravlja u četvrtak, 7. aprila, programom koji će biti realizovan u terminu od 11 do 14 sati na više lokacija na Zvezdari.

Na platou ispred  Gradske opštine Zvezdara, Bulevar kralja Aleksandra 77, u 11 sati će biti održano otvaranje manifestacije obraćanjem predstavnika Gradske opštine Zvezdara, uz nastup Pevačkog i Folklornog ansambla udruženja „Hleb života”.

Na platou ispred Gradske opštine Zvezdara u periodu od 11 do 14 sati  biće postavljeni štandovi sa info pultovima i promotivnim edukativnim materijalom namenjenom zainteresovanim građanima (Udruženje „Centar za Bebe“, Volonterski servis Zvezdare, Udruženje „Hleb života“, Udruženje „Herc“, Udruženje „Prostor“ i Udruženje „Žene plus“).

Na štandu Udruženja „Hleb života“ za građane će biti organizovano besplatno merenje krvnog pritiska i šećera u krvi, kao i razgovor sa stručnjacima u okviru Programa podrške porodicama obolelih od demencije. Na štandu Udruženja „Herc“ biće organizovano  besplatno testiranje građana o mentalnom zdravlju i razgovor sa stručnjacima.

U periodu od 12 do 13 sati u Sportskom centru „Olimp-Zvezdara”, ulica Vjekoslava Kovača 11, Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu Zvezdara, u saradnji sa Kancelarijom  za pomoć osobama sa invaliditetom Zvezdare, organizovaće uz pomoć profesionalaca rekreativne vežbe na otvorenom.

U istom periodu (od 12 do 13 sati) u prostorijama Beogradske akademija poslovnih i umetničkih strukovnih studija, Kraljice Marije 73, slušaonica broj 11, Centar za Bebe održava edukaciju na temu: „Prevencija reproduktivnog zdravlja mladih i preduslovi za zdrave partnerske odnose”.

U periodu od 13 do 14 sati Volonterski servis Zvezdara, u svojim prostorijama u Bulevaru kralja Aleksandra 395, održava radionicu/edukaciju na temu: „Volontiranje kao vrednost od značaja za javno zdravlje”.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °