9.3 C
Belgrade

Gradska opština Zvezdara zasadila 60 sadnica jele na tri lokacije na Zvezdari

Prva od tri lokacije na kojoj je zasađeno 20 sadnica jele je vrtić „Zmajčić” Predškolske ustanove „Zvezdara” gde su deca sa osmehom dočekala i pomogla radnicima „Zelenila” u sadnji četinara koji će krasiti dvorište ove ustanove koja smešta najmlađe Zvezdarce. Sadnji su prisustvovali predsednik Gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić sa saradnicima i direktorka Predškolske ustanove „Zvezdara” Milica Pavlović.

Jeremić je rekao da će Gradska opština Zvezdara tokom ove godine organizovati više akcija sadnje različitog drveća na više lokacija na Zvezdari.

„U Lokalnom akcionom planu razvoja zaštite životne sredine Gradske opštine Zvezdara, a uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine i Ministarstva životne sredine, pored zaštite i uređenja Stepinog gaja i pošumljavanja teritorija u javnoj svojini, ove godine je planirano pošumljavanje 1,6 hektara na teritoriji opštine Zvezdara. U 2021. i 2022. na Zvezdari su održane dve akcije pošumljavanja Zvezdare tokom kojih je zasađeno oko 800 sadnica različitog drveća”, rekao je Jeremić.

Po 20 sadnica zasađeno je i na zelenoj površini ispred Doma zdravlja Mirijevo, kao i na prostoru teretane na otvorenom „Mirijevo” koja se nalazi u neposrednoj blizini Osnovne škole „Pavle Savić”.

Gradskoj opštini Zvezdara u nabavci sadnica pomogle su društveno odgovorne kompanije, dok su logističku pomoć u sadnji i prevozu pružili JKP „Zelenilo-Beograd” i JKP „Gradska čistoća”.

GO Zvezdara

Najnovije

Belgrade
clear sky
9.3 ° C
9.8 °
6.7 °
66 %
4.6kmh
0 %
Пон
16 °
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
9 °
Пет
5 °