-2.6 C
Belgrade

Gradske opštine Vračar proslavila Savidan

U prisustvu zaposlenih, prijatelja i građana, Gradska opština Vračar proslavila je svoju krsnu slavu Svetog Savu. Domaćin slave predsednik Opštine akademik prof.dr Milan A. Nedeljković, zajedno sa rukovodstvom Opštine, prelomio je slavski kolač i čestitao slavu:

„ Nad oreolom Svetog Save večno će goreti plamen duhovne i svetovne slobode srpskog naroda. Znate i sami da Gradska opština Vračar neguje tradiciju i danas sa ponosom proslavljamo i svoju slavnu istoriju. Kako je Savindan i školska slava, svim školama i đacima sa Vračara, iz Beograda i Srbije, čestitam njihovog zaštitnika i neka vam lik Svetog Save bude putokaz i služi kao uzor u obrazovanju i životu.

Negujući Svetosavske vrline, posebnu pažnju već šest godina poklanjamo upravo deci, počev od novog vrtića, do poklona i nagrada kojima usrećujemo i njih i njihove roditelje. Unapređujući standard i život na Vračaru, renoviranjem fasada i ulaza zgrada, gradeći novi sportski centar, ulažući u infrastrukturu, sa akcentom i na društveni i kulturni život naših Vračaraca, mi ulažemo u budućnost naše dece, naših Vračaraca.

U vremenu u kom živimo, brzo i stresno, moramo u sebi da pronađemo snagu da se vratimo korenima, duhovnosti i veri. Negujmo tradiciju, negujmo znanje, cenimo vrline!“, rekao je predsednik Opštine u svom obraćanju.

Spomenom na dela, jednog od najzančajnijih Nemanjića, prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i tvorca zakonodavstva, Gradska opština Vračar svim Vračarcima čestita opštinsku slavu.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
-1.8 ° C
-1.2 °
-2.6 °
73 %
4.1kmh
75 %
Уто
-2 °
Сре
1 °
Чет
3 °
Пет
3 °
Суб
4 °