16.6 C
Belgrade

Humanitarna akcija i radionica u Volonterskom servisu „Knjiga kao lek“

U prostorijama Volonterskog servisa Zvezdare, Bulevar kralja Aleksandra 395, četvrtak, 24. marta, biće organizovana humanitarna akcija prikupljanja i razmene knjiga svih žanrova, namenjenih svim uzrastima, kao i nova kreativna radionica pod zajedničkim nazivom „Knjiga kao lek“.

Zainteresovani građani za donaciju i razmenu knjiga mogu doći u prostorije Servisa od 10 do 14 časova, a radionica će biti održana na istoj adresi sa početkom u 12 časova.

Profesorka i pesnikinja Milena Isailović, volonterka Servisa, na radionici „Knjiga kao lek“ predstaviće i preporučiti rukopis Mome Kapora, govoriti o njegovom životu, susretima koji su obeleželi njegov život i stvaralaštvo i umetnicima sa kojima se družio.

Na radionice Milene Isailović dobrodošli su svi koji vole da čitaju, kao i oni koji imaju nedoumicu kako i zašto treba čitati. Sve radionice i iz ovog ciklusa promovišu biblioterapiju i lekovitost knjiga, koju ne smemo da zaboravimo, posebno u uslovima života i ograničenjima koje nameće kovid epidemija.

Volonetrski servis Zvezdare poziva sugrađane svih generacija i škole da uzmu učešće u akciji na taj način što će donirati pročitane knjige. Tokom akcije biće organizovana razmena knjiga učesnika akcije. Za svakog donatora knjiga Volonterski servis je pripremio prigodni poklon- unikatne bukmarkere koji su nastali na kreativnim radionicama Servisa.

Po zaključenju akcije, u saradnji sa Crvenim krstom Zvezdare, knjige će biti isporučene Prihvatilištu za decu Beograda.

Humanitarna akcija i radionica biće održane u skladu sa aktuelnim epidemiološkim merama i uvek važnom porukom, da negujemo solidarnost, kulturu čitanja i pamćenja, druženja i razmene ideja i dobre energije.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
16.6 ° C
18 °
15.7 °
48 %
6.2kmh
0 %
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
15 °
Суб
14 °