26.9 C
Belgrade

Humanitarna akcija za malog Gavrila “Recikliraj za život”

U saradnji sa JKP „Gradska čistoća“ počinje humanitarna akcija „Recikliraj za život” u osnovnim školama na Savskom vencu. Tokom predstojećeg vikenda odvijaće se organizovano prikupljanje reciklabila, te na taj način ćemo pomoći Gavrilu Đurđeviću  da dođe do finansijskih sredstava, koja su mu potrebna za lečenje. Pomenuta sredstva iznose sumu od otpilike jedan milion evra.

Ideja jeste da se plastika, papir i limenke recikliraju i pretvore u novčani resurs, koji se prosleđuje na račun malog Gavrila. Odnosno, u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine, Sekretarijatom za zaštitu životne sredine i JKP „Gradska čistoća“, pozvali bismo građane da vikendom prošetaju do dvorišta obrazovnih ustanova na teritoriji Savskog venca, u terminu od 08.00 do 20.00 časova i donesu sakupljeni reciklabil kao poklon Gavrilu. Tako na praktičnom primeru pokazujemo sugrađanima da plastične flaše, stare novine, limenke papir i drugi reciklabili nisu otpad, već roba i „skriveni novac“. JKP „Gradska čistoća“ bi prikupljeni reciklabil transportovalo, razvrstalo, premerilo i potom otkupilo od porodice Đurđević, a Gavrilo bi, zahvaljujući solidarnosti Beograđana, angažovanju svih pomenutih institucija, praktično „zaradio“ neophodni novac za najskuplji lek na svetu koji za njega znači šansu za normalan život. Po završetku akcija JKP „Gradska čistoća“ bi korišćeni prostor dovodilo u čisto i uredno stanje, te nema bojazni da bi sprovođenje akcije naružilo izgled i higijenu grada i školskih dvorišta, naprotiv imali bismo smanjenje količine komunalnog otpada. 

Tačne lokacije o tome gde će se odvijati akcija „Recikliraj za život” će biti objavljene putem medija i društvenih mreža. Cilj ove akcije jeste da se kroz reciklažu udružimo i motivišemo jedni druge, podstaknemo na solidarnost, a ono najvažnije jeste da najmlađe naučimo da nije svaki otpad smeće, nego da se razvrstavanjem istog i te kako dobijaju resursi, odnosno roba, dok u isto vreme našu decu učimo bitnosti recikliranja i  zaštite životne sredine. Ono najvažnije što ova akcija donosi jeste prikupljanje humanitarnih sredstava za lečenje, dok u isto vreme čuvamo našu životnu sredinu.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
26.9 ° C
27 °
24.7 °
45 %
6.7kmh
0 %
Чет
30 °
Пет
30 °
Суб
35 °
Нед
40 °
Пон
34 °

Servisne vesti

Radovi na vodovodnoj mreži u petak

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Voždovac, u petak, 6. avgusta, od 8 do 24 sata bez vode će ostati potrošači neparne...