4.6 C
Belgrade

Humanitarna projekcija filma „Vi idite, Ja neću“ u Ostružnici

Usklopu humanitarne akcije „Bioskop iz bloka“ će u ponedeljak, 18. aprila u Ostružnici biti dobrotvorna projekcija filma „Vi idite, Ja neću“.

Događaj će biti održan u Domu kulture u Ostružnici (Karađorđeva 14) od 20 časova, ulaznica je donacija od 300 dinara i sav prihod namenjen je pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

„Bioskop iz bloka“ je deo čuvenog projekta „Trojka iz Bloka“ humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ koji događaj u Ostružnici organizuju sa Društvom za očuvanje tradicionalnih vrednosti „Vožd“.

„Vi idite, Ja neću“ je dugometražni dokumentarni film Hadži-Aleksandra Đurovića zasnovan na knjizi „Ljetopis novog kosovskog raspeća“ Mitropolita Amfilohija, o stradanju Srba na Kosovu i Metohiji, a u kom su još govorili Patrijarh Irinej, sveštenstvo i narod sa Kosmeta.

Ovaj film nam otkriva neispričanu istinu o kosovsko-metohijskom stradanju srpskog naroda, njegovog verskog i kulturnog nasleđa kroz celu istoriju, a posebno 1998. i 1999. godine, sa osvrtom na porodičnu dramu nestalog Miloša Ćirkovića.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
scattered clouds
4.7 ° C
4.8 °
3 °
77 %
5.7kmh
40 %
Уто
5 °
Сре
6 °
Чет
5 °
Пет
5 °
Суб
9 °