6.8 C
Belgrade

Humanitarna projekcija filma „Vi idite, Ja neću“ u Ostružnici

Usklopu humanitarne akcije „Bioskop iz bloka“ će u ponedeljak, 18. aprila u Ostružnici biti dobrotvorna projekcija filma „Vi idite, Ja neću“.

Događaj će biti održan u Domu kulture u Ostružnici (Karađorđeva 14) od 20 časova, ulaznica je donacija od 300 dinara i sav prihod namenjen je pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

„Bioskop iz bloka“ je deo čuvenog projekta „Trojka iz Bloka“ humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ koji događaj u Ostružnici organizuju sa Društvom za očuvanje tradicionalnih vrednosti „Vožd“.

„Vi idite, Ja neću“ je dugometražni dokumentarni film Hadži-Aleksandra Đurovića zasnovan na knjizi „Ljetopis novog kosovskog raspeća“ Mitropolita Amfilohija, o stradanju Srba na Kosovu i Metohiji, a u kom su još govorili Patrijarh Irinej, sveštenstvo i narod sa Kosmeta.

Ovaj film nam otkriva neispričanu istinu o kosovsko-metohijskom stradanju srpskog naroda, njegovog verskog i kulturnog nasleđa kroz celu istoriju, a posebno 1998. i 1999. godine, sa osvrtom na porodičnu dramu nestalog Miloša Ćirkovića.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
6.8 ° C
7.6 °
5.7 °
88 %
0.5kmh
0 %
Сре
11 °
Чет
13 °
Пет
17 °
Суб
15 °
Нед
15 °