2.5 C
Belgrade

Imenovani novi direktori u jednom broju gradskih preduzeća i ustanova

Odbornici Skupštine grada su po skraćenom postupku usvojili Rešenje o imenovanju direktora i vršilaca dužnosti direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd.

Sa funkcije v. d. direktora Apotekarske ustanove „Apoteka Beograd” razrešena je Jasminka Bjeletić, a na funkciju v. d. zamenika direktora imenovan je Dragan Todorović. Dužnosti je razrešena direktorka Gradskog centra za socijalni rad Zorica Pavlović, koju će kao v. d. direktora zameniti Silvia Alavanja. Dosadašnji direktor JP „Putevi Beograda” Dragan Đorđević podneo je ostavku, a na njegovo mesto kao v. d. direktora dolazi Aleksandar Milentijević. Strahinja Danilović podneo je ostavku na funkciju direktora Javnog komunalnog preduzeća „Beogradski vodovod i kanalizacija”, dok se za v. d. direktora imenuje Radomir Vujadin. Ivan Tejić je razrešen dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća „Beograd-put”, a imenuje se v. d. direktora Vuk Janković. Takođe, dužnosti je razrešena dosadašnja direktorka Javnog preduzeća „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda” Dušica Anđelković, na čije mesto kao v. d. direktora dolazi Milan Vranić. Direktor Javnog komunalnog preduzeća „Infostan tehnologije” Goran Dimitrijević podneo je ostavku, a na njegovo mesto je kao v. d. direktora imenovan Aleksandar Kemiveš. Dosadašnji direktor Javnog komunalnog preduzeća „GSP Beograd” Radiša Momčilović je razrešen dužnosti, a kao v. d. direktora na tu funkciju dolazi Zoran Šarac. Takođe, direktor Javnog preduzeća „Gradsko stambeno” Petar Andrijašević je podneo ostavku, a na njegovo mesto kao v. d. direktora stiže Aleksandar Jakšić. Dužnosti je razrešena dosadašnja direktorka Urbanističkog zavoda Beograda Vesna Tahov, na čije je mesto kao v. d. direktora postavljen Nikola Mijatović. Ostavku je podneo i Stanko Kantar, dosadašnji direktor Javnog komunalnog preduzeća za izgradnju i obavljanje prevoza putnika metroom i razvoj gradske železnice u Beogradu, na čije mesto kao v. d. direktora dolazi Andreja Mladenović. Ostavku na mesto direktora Centra dečjih letovališta i oporavilišta grada Beograda podnela je Tanja Santrač, dok se za v. d. direktora imenuje Ivan Jegorović.

Odbornici Skupštine grada usvojili su ostavke Marije Leković i Aleksandre Čamagić na funkcije članica Gradskog veća i usvojili predlog gradonačelnika Aleksandra Šapića te izabrali Jovana Jokića i Svetozara Andrića za nove članove Gradskog veća. Marija Leković preuzima novu dužnost kao članica Komisije za planove Grada Beograda.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
2.5 ° C
2.8 °
1.3 °
79 %
3.6kmh
0 %
Сре
4 °
Чет
3 °
Пет
3 °
Суб
4 °
Нед
5 °