9.3 C
Belgrade

Inspektori u kontroli ispravnosti klima – uređaja

Inspektori za javni linijski prevoz putnika Sekretarijata za inspekcijske poslove kontinuirano kontrolišu ispravnost i funkcionalnost klima – uređaja u vozilima gradskog prevoza.

Inspektori kontrolišu njihovu ispravnost u skladu sa odredbama Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda kada je temperatura vazduha iznad 25 stepeni Celzijusovih, navodi se u saopštenju Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Za svako vozilo čija klima ne funkcioniše, inspektori izdaju prekršajni nalog prevozniku u iznosu 20.000 dinara, počev od 20. maja. Izvršeno je, kako se navodi, 27 terenskih kontrola na terminusima i pregledano 449 vozila.

Foto: beogradski.rs
Foto: beogradski.rs

Utvrđeno je da 40 vozila (29 privatnih prevoznika i 11 vozila GSP-a) nije imalo funkcionalne klima-uređaje, zbog čega je izdato 40 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 800.000 dinara.

– Kao i prethodnih godina, apelujemo na prevoznike da redovno održavaju klima-uređaje u svojim vozilima, kako bi se rizik korišćenja vozila gradskog prevoza tokom visokih temperatura sveo na minimum – ističe se u saopštenju.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
7.9 ° C
8.8 °
3.7 °
81 %
2.1kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
19 °
Пет
21 °
Суб
18 °
Нед
16 °