9.3 C
Belgrade

Intervjui za mlade Rome i Romkinje iz Beograda za obuke za zanate i obuke za digitalni marketing

U Mesnoj zajednici „Lipov lad“ počeli su intervjui sa ukupno 61 prijavljenim kandidatom za obuke i zapošljavanje na projektu „Zapošljavanje Roma u Beogradu na poslovima razvijenim tokom pandemije KOVID19“.

Intervjue vrši mentorka za podršku u zapošljavanju Aleksandra Sretenović sa ciljem da se utvrdi motivacija i mogućnosti za obuku kandidata za zanate ili za digitalni marketing, kao i da im pruži podršku za aktivno traženje posla.

Intervjui će trajati 6 dana po 10 kandidata. Projekat predviđa obuku barem 30 osoba za zanate i barem 15 osoba za digitalni marketing. Nakon obuka predviđeno je zapošljavanje 30 najmotivisanijih Roma i Romkinja, gde će prve dve plate poslodavcu biti subvencionisane iz sredstava projekta. Obuke će trajati do jula, a zatim kreće proces zapošljavanja. Komisija za izbor kandidata će nakon intervjua objaviti rang liste kandidata i uputiti ih na obuke.

Sredstva izdvojena za ovaj projekat iznose 100.000 evra, realizuje ga Gradska opština Zvezdara u partnerstvu sa udruženjem „Otvoreno srce“ iz Beograda. Projekat traje do kraja oktobra 2022. godine i deo je  programa ’’Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji’’- Inicijativa za inkluziju 3, koji se sprovodi u okviru Nemačke razvojne saradnje. Program realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
9.3 ° C
9.8 °
6.7 °
66 %
4.6kmh
0 %
Пон
16 °
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
9 °
Пет
5 °