12.4 C
Belgrade

Irina Brajčić: Duša se hrani onim što je veseli

Ja sam Irina Brajčić. Oko dvadeset godina istražujem i bavim se umećem i veštinama zdravog života.

Zdrav život je mnogo više od hrane koju jedemo i fizičke aktivnosti. Zdrav život predstavlja ispunjenost u svakom segmentu života (umnom, emocionalnom, telesnom, duhovnom).

Možete se hraniti najzdravije moguće na svetu i redovno vežbati i negovati vač fizički izgled. Ali, ako niste ispunjeni u nekim drugim segmentima života, ako postoji praznina ili teret, defnitivno se nećete osećati dobro. A kada nismo ispunjeni, kada smo tužni, nervozni, pod stersom, lek tražimo ili u gladovanju ili u prejedanju.

Kako se osećamo i mislimo u datom trenutku tako i jedemo.

Irina Brajčić

Onog trenutka kada naučimo da biramo korisno gorivo za naše telo, energiju a ne usisivače energije, tada će i rezultat u svakom smislu biti vidljiv. Zato, važno je imati pravu sliku, pravo uverenje o tome: Zašto jedemo i čemu nam hrana služi!

Sve što jedete postaje vi! Svaka ćelija vašeg tela nastoji da uzme hranjive sastojke namirnica koje jedete. Ukoliko ih nema, ćelija će biti nezdrava i umreti. Još gore, ako hrana koju jedete ne samo da nema nutritivne sastojke potrebne ćeliji, već je i nezdrava, ćelija će se dodatno bоriti protiv tog otrova u cilju da preživi.

Ono što је ključno jeste da osvestite šta se dešava u vašem tеlu kada uzimate određenu vrstu hrane. Da prepoznate direktnu povezanost vaše ishrane sa vašim mentalnim, emotivnim i telesnim stanjem. Da prepoznate kako hrana koju jedete utiče na vaše misli i ponašanje. Jer na kraju sve se vrti oko hrane. Da li ćemo biti zdravi, srećni i živeti u izobilju zavisi isključivo od načina na koji se hranimo kao i od naše kuhinje. Mi smo bukvalno ono što jedemo. Ne dozvolite da vaše emocije i misli budu vaš glavni kuvar. Hranite telo a ne emocije.

Irina Brajčić
Autor knjige „Zlatna knjiga“
www.irinabrajcic.com

Najnovije

Belgrade
clear sky
12.4 ° C
12.8 °
10.7 °
58 %
6.7kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
14 °
Нед
13 °