-2.2 C
Belgrade

Ivana Tomić Ilić: Završena prilazna rampa za Konstancu sa Voždovca

Nakon molbe naše sugrađanke Konstance Gajger Đorđević iz Jajinaca, koja kao osoba sa invaliditetom zbog nedostatka rampe nije mogla da uđe niti izađe iz zgrade u kojoj živi, završeni su radovi na izgradnji rampe čime joj je omogućeno nesmetano kretanje.

Konstanca Gajger Đorđević se dva puta javljala Studiju B sa molbom da joj se pomogne u rešavanju problema, tako da su zajedničkim naporima Grada Beograda i Opštine Voždovac prevaziđeni imovinsko-pravni problemi nakon čega je završena izgradnja rampe.

Na svu sreću, Grad Beograd i Opština Voždovac su mi izašli u susret i zahvaljujem Goranu Vesiću i Ivani Tomić Ilić na angažovanju da se problem koji imam hitno reši. Nemam reči kojima mogu da opišem zadovoljstvo zbog toga – rekla je naša sugrađanka, podsetivši da su do sada po dve osobe morale da je iznose, što je zapravo onemogućavalo da napusti stan.

Osobama sa invaliditetom želimo svim srcem da omogućimo normalne uslove za život. – istakla je Ivana Tomić Ilić, predsednica Opštine Voždovac i dodala da će na teritoriji ove opštine u narednih mesec dana biti izgrađeno još desetak prilaza za osobe sa invaliditetom.

Radi se o osnovnoj ljudskoj potrebi i zahvaljujem Studiju B i zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću na inicijativi. Zajedno sa predsednikom Skupštine stanara rešili smo i imovinsko-pravne probleme i na taj način našoj sugrađanki omogućili pristup stanu. Sada popisujemo sve javne ustanove gde nema prilaza osobama sa invaliditetom, a u Opštini Voždovac taj problem ćemo rešiti adaptacijom uslužnog centra gde će sve biti na jednom mestu. Pozivamo sve sugrađane da nam prijave probleme koji se odnose na pristup osoba sa invaliditetom, tu smo i želimo da im pomognemo – rekla je Tomić Ilić.

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
overcast clouds
-2.2 ° C
-0.2 °
-4.3 °
85 %
0kmh
88 %
Пет
4 °
Суб
3 °
Нед
6 °
Пон
5 °
Уто
1 °

Servisne vesti