2.9 C
Belgrade

Izaberi svoj put: Besplatna profesionalna orijentacija za maturante

Gradska opština Stari grad ove godine, po prvi put organizuje besplatan program profesionalne orijentacije koji će pomoći maturantima da izaberu svoj profesionalni put. Mladi ponekad ne prepoznaju svoje sklonosti i svoj potencijal, a kada dođe vreme za izbor studija često imaju veliku dilemu oko toga šta žele, šta će im obezbediti egzistenciju, a šta je njihov prvi izbor i njihov talenat. Zato je važno da se oprobaju u raznim oblastima, pre nego što naprave izbor, a takođe je važno i da dobiju odgovore od stručnjaka.

Mladi od 15 do 19 godina sa teritorije opštine Stari Grad koji žele da provere svoje sklonosti, dobiju informacije od renomiranih pedagoga i da učestvuju u kreativnim radionicama, imaće ovog proleća sjajnu priliku da to i učine.

Kroz vikend radionice tokom marta moći će da razgovaraju sa renomiranim pedagozima i psiholozima, kao i da urade testove profesionalne orijentacije. Takođe, moći će da se informišu o predmetima izučavanja na mnogobrojnim fakultetima u zemlji i inostranstvu. Jedan od ciljeva programa je da se mladi koji ne žele da nastave školovanje upoznaju sa mogućnostima za zaposlenje i neformalno obrazovanje.

Prijave za ovaj besplatan program se podnose u Uslužnom centru GO Stari grad (ulaz iz Nušićeve) radnim danima od 08,00 do 16,00 časova. Broj mesta je ograničen.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.4 °
90 %
3.6kmh
75 %
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
9 °
Уто
7 °