6.8 C
Belgrade

Izgradnja kanalizacione mreže u Barajevu

Predsednik GO Barajevo Slobodan Adamović je danas prisustvovao sastanku koji je održan u okviru projekta „Čista Srbija“. Naime, GO Barajevo je ugovor o finansiranju izgradnje kanalizacije na teritoriji GO Barajevo, prema kome će u prvoj fazi biti urađeno 42 km  kanalizacione mreže, kolektor i postrojenje za prečišćavanj otpadnih voda, potpisala u okviru pomenutog projekta u poslednjem kvartalu 2021. godine.  Trenutno se završava izrada projektne dokumentacije.

„Svi znamo da je nepostojanje kanalizacione mreže, jedan od velikih infrastrukturnih i ekoloških problema. Zaista sam zadovoljan što je izrada dokumentacije u završnoj fazi i što smo uspeli da kroz projekat „Čista Srbija“ obezbedimo sredstva za realizaciju ovog višedecenijskog problema.

Takođe, smatram da je nedopustivo da se nijedna opštinska vlast do sada nije bavila ovim problemom. Znam da će mnogi biti nezadovoljni, jer se u prvoj fazi radi o 42 km, ali da je na svakih deset godina urađeno po toliko, danas bi Barajevo bilo u potpunosti pokriveno kanalizacijom.

Ono što je važno jeste da već imamo potpisan ugovor i da smo počeli“ – kazao je predsednik Adamović, koji je ovom prilikom razgovarao sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, gospodinom Momirovićem i o drugim aktuelnim projektima u našoj opštini.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
6.8 ° C
7.6 °
5.7 °
88 %
0.5kmh
0 %
Сре
11 °
Чет
13 °
Пет
17 °
Суб
15 °
Нед
15 °