6.2 C
Belgrade

Izložba dečjih radova LIKOVNO PUTOVANjE 2022. u Rančićevoj kući

Otvaranje godišnje izložbe „LIKOVNO PUTOVANjE 2022″, likovne smotre dečjih radova nastalih na stvaralačkim radionicama Centra za kulturu Grocka – ustanove kulture Opštine Grocka, biće održano u četvrtak, 26. januara u 18č u Rančićevoj kući, varoškom domu Srbije i galeriji ustanove. Prilikom otvaranja izložbe nastupaju učenici OMŠ „Nevena Popović“ iz Grocke.

Dečja izložba „Likovno putovanje 2022″ u Rančićevoj kući je osvrt na kreativne avanture sa kojima su se polaznici Likovne radionice Centra za kulturu Grocka susretali u protekloj godini.

Na izložbi je predstavljen odabir najuspešnijih kreativnih ostvarenja čiji su tvorci deca i učenici uzrasta od sedam do dvanaest godina iz OŠ „Ilija Garašanin“ u Grockoj i OŠ „Sv. Sava“ u Vrčinu, odeljenje „Donja mala“.

Maštoviti, radoznali, vredni polaznici iznedrili su mnoštvo radova – izvedenih samostalno ili zajednički. Zastupljenost raznolikih tema i tehnika mladim stvaraocima proširuje kreativne vidike, a izložbi iznova donosi svežinu i šarolikost, koja se ogleda u mnogobrojnim crtežima, slikama, grafikama, vajarskim i drugim umetničkim predmetima oblikovanih u različitim likovnim i primenjenim tehnikama. Teme Likovnog putovanja nizale su se od upoznavanja sa umetničkim delima domaćih i stranih umetnika, ,,večitih tema“ – mrtve prirode, portreta, autoportreta i pejzaža, preko narodne umetnosti, životinjskog i biljnog sveta, prazničnih motiva… koje su izvedene u tehnikama: akvarel, zgrafito, monotipija, tempera, uljani i suvi pastel i kombinovane tehnike.

„Likovno putovanje“ Ustanove u školama u Grockoj i Vrčinu vodile su slikarke Marion Dedić i Mika Lovre Milović, a kreativni radovi našli su se i na dečjim izložbama širom Srbije.

Izložba traje do 20. februara 2023. godine.

beogradski.rs / CZK Grocka

Najnovije

Belgrade
broken clouds
6.2 ° C
6.7 °
5.8 °
94 %
6.2kmh
75 %
Уто
6 °
Сре
6 °
Чет
13 °
Пет
20 °
Суб
17 °