12.6 C
Belgrade

Izložba fotografija posvećena Branislavu Matijasu

U galeriji Gradske opštine Vračar sinoć je svečano otvorena izložba fotografija posvećena Branislavu Matijasu jednom od osnivača i dugogodišnjeg predsednika Centra za foto talente. Gospodin Matijas je takođe bio član pevačkog društva „Kristali“.

Na otvaranju se prisutnima obratio član Veća Gradske opštine Vračar Dragi Lukić  rekavši da je njegov dugogodišnji prijatelj Bane Matijas ostavio za sobom nemerljiv trag na Vračaru i bezbroj fotografija najlepše beogradske opštine.

„Kažu da fotografija govori hiljadu reči. Matijas je ispisao foto – istoriju Vračara stvaranjem slika svakodnevnog života, ali i svečanih događaja.  Njegov način rada i pogled kroz objektiv bili su posebni, a u korenu svega bila je ljubav prema Vračaru i posvećenost“, rekao je Lukić.

Svečanost su ulepšali zvuci omiljenih Matijasovih pesama koje je izvela grupa „Kristali“ ,između kojih  je jednu maestralno odsvirao profesor Ljubomir Dimitrijević, dok je Smiljana Božić odrecitovala svoju autorsku pesmu posvećenu Banetu Matijasu.

Događaju su prisustvovali koordinator manifestacije Dani evropske baštine za Grad Beograd Nada Radosavljević Zec načelnik Sektora za turizam i ugostiteljstvo, pomoćnik predsednika Gradske opštine Vračar Kosta Malović i odbornik u Skupštini opštine Vračar Radmila Sarić.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
mist
12.6 ° C
12.8 °
11.7 °
96 %
3.1kmh
100 %
Суб
14 °
Нед
13 °
Пон
15 °
Уто
13 °
Сре
7 °

Servisne vesti

Planirani radovi „Zelenila”

U sklopu planiranih radova, ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo – Beograd” će 24. oktobra obaviti čišćenje otpadaka, košenje, orezivanje i održavanje zelenila u razdelnoj...