12.4 C
Belgrade

Izložba fotografija „Savršene nesavršenosti“

Savršene nesavršenosti“ je naziv prve samostalne izložbe Anđele Nikolić, koja će biti otvorena u sredu, 6. aprila sa početkom u 19 časova, u galeriji „Start ’06“ Kulturnog centra „Čukarica“.

Anđela je preko četiri godine bila član Informativne redakcije mladih „Info Čuka“ Kulturnog centra „Čukarica“, gde je sa vršnjacima pisala tekstove za časopis „Tinejdžer“. Amaterski se bavi fotografijom više od dve godine.

Izložbom „Savršene nesavršenosti“, Anđela je želela da ispriča priču o odrastanju i prihvatanju sebe, kao i to koliko pravo okruženje doprinosi tome. Svi modeli na fotografijama, njene su drugarice iz odeljenja, koje su tokom ove četiri godine iz nesigurnih devojčica odrastale u samosvesnije, sigurnije i solidarnije devojke. Tokom vremena koje su provele zajedno, učile su da i uprkos tome što ne mogu baš sve da budu najbliže, nisu jedne drugima suparnice, neprijatelji i konkurencija. Često su razgovarale o svim nesigurnostima, najčešće vezanim za fizički izgled. Poistovećivale su se jedne sa drugima, savetovale ili razuveravale.

Tokom prihvatanja svojih nesavršenosti i specifičnosti, lepo je kada i za druge stvorimo utočište i podršku da i oni urade isto. Upravo ti njihovi ,,ženski razgovori“ poslužili su Anđeli kao inspiracija da se osvrne na period iza sebe i devojke oko sebe. Doba adolescencije, nosi sa sobom mnogo promena, pritisaka i poljuljano samopouzdanje. Koliko god se trudili da se odupremo lažnoj slici savršenog izgleda u medijima, ona nam znatno otežava put ka potpunom prihvatanju sebe. Međutim, sve je to prolazno i svako vreme nosi sa sobom svoje ideale lepote. Anđelina želja je zato, da ponudi nešto dugotrajno, realno i jedinstveno.

Prirodno.

Bez preterivanja i bez laži.

Nešto, savršeno nesavršeno.

Ulaz slobodan.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
12.4 ° C
12.8 °
10.7 °
58 %
6.7kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
14 °
Нед
13 °