-2.2 C
Belgrade

Izložba povodom Svetskog dana osoba sa invaliditetom

Povodom 3. decembra, Svetskog dana osoba sa invaliditetom, već tradicionalno, opština Čukarica organizuje izložbu radova, unikatnih predmeta i rukotvorina, koje su pripremila deca i mladi iz škole „Miloje Pavlović“, Škole za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Sveti Sava“ i članovi Udruženja dece sa posebnim potrebama „Putokaz“.

Tom prilikom učenici škole i članovi Udruženja recitovali su i stihove, a na samom početku manifestacije sve prisutne pozdravila je članica Veća opštine Čukarica Stana Lukić. Izrazivši zadovoljstvo, što je, posle prošlogodišnje pauze, izložba ponovo organizovana, uz poštovanje epidemioloških mera, Stana Lukić je podsetila na tradicionalno druženje i predstavljanje stvaralaštva mladih kojima je potrebna dodatna podrška. „Opština Čukarica kontinuirano, brojnim programima podstiče inkluziju i aktivnosti dece i mladih kojima je potrebna podrška. Želimo da predstavimo vaš rad i aktivnosti, ali i da uvek budemo podrška . Zato i organizujemo programe od hipoterapije za predškolce, do projekta Predah, koji omogućava pomoć roditeljima dece “, rekla je Stana Lukić.

Ona se ovom prilikom zahvalila i deci, kao i vaspitačima i profesorima koji im otkrivaju tajne ovih veština.

Posetioci izložbe, ove godine u nešto manjem broju, zbog poštovanja epidemioloških mera, imali su priliku i da kupe lepe i korisne rukotvorine i tako pomognu nabavku materijala za nastavak umetničkih aktivnosti.

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
overcast clouds
-2.2 ° C
-0.2 °
-4.3 °
85 %
0kmh
88 %
Пет
4 °
Суб
3 °
Нед
6 °
Пон
5 °
Уто
1 °

Servisne vesti