16.8 C
Belgrade

Izmenjen saobraćaj zbog proslavljanja Spasovdana, slave grada Beograda

Grad Beograd i ove godine organizuje proslavu gradske slave Vaznesenje gospodnje – Spasovdana. Ceremonija podrazumeva prolazak Spasovdanske litije centralnim gradskim ulicama i prateće događaje. Ove godine je planirano da se ceremonija Spasovdanske litije po drugi put održi u izmenjenom terminu i na izmenjenoj trasi. Litija počinje u 18 sati u Ulici kneza Miloša kod Vaznesenjske crkve i kretaće se do Svetosavskog hrama, saopšteno je iz Beokom servisa. 

Trasa kretanja Spasovdanske litije je: Kneza Miloša – Kralja Milana – Trg Slavija – Bulevar oslobođenja – Hram Svetog Save. Jedino zastajanje biće na Trgu Slavija, odakle će se svi prisutni uputiti ka Hramu Svetog Save, gde će biti održan moleban, molitva za Beograd. 

Zbog održavanja Spasovdanske litije, za motorni saobraćaj će od 16 do 20 časova biti zatvorene ulice Admirala Geprata i Dobrinjska, od Ulice kraljice Natalije do Ulice admirala Geprata, dok će od 17 do 20 časova privremeno biti zatvorene deonice ulica Kneza Miloša, Kralja Milana, Trg Slavija i Bulevara oslobođenja do Hrama Svetog Save, kako bi se omogućio prolazak učesnika litije.

Od 16 do 20 časova biće izvršeno i zauzeće parking mesta u Dobrinjskoj ulici, na potezu od Ulice kraljice Natalije do Ulice admirala Geprata, kao i u Ulici admirala Geprata, na potezu od Dobrinjske do Ulice kneza Miloša zbog poštovanja bezbednosnih protokola i potreba organizacije Spasovdanske litije. 

Mole se sugrađani da svoja vozila izmeste iz navedenih ulica do 16 časova, a vozila koja do tada ne budu izmeštena sa predmetnih deonica biće uklonjena, nalazi se u saopštenju.

Kako bi se učesnicima omogućio neometan prolazak, vozila koja saobraćaju na linijama javnog gradskog prevoza biće privremeno zaustavljana na trasi Spasovdanske litije.

Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti Beogradskom pozivnom centru na brojeve telefona 0800-110-011 (besplatan poziv za korisnike Telekomove fiksne mreže) ili 01173090-007 (za pozive iz ostalih mreža fiksne i mobilne telefonije koji se tarifiraju prema važećem cenovniku operatera), saopšteno je iz Beokom servisa.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
light rain
16.8 ° C
16.9 °
15.2 °
90 %
2.1kmh
40 %
Нед
18 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °