13 C
Belgrade

Javni konkurs za dodelu sredstava za realizaciju programa/projekata iz oblasti javnog zdravlja iz budžeta GO Zvezdara za 2022. godinu

Predsednik Gradske opštine Zvezdara objavljuje Javni konkurs za dodelu sredstava iz budžeta Gradske opštine Zvezdara za 2022. godinu za realizaciju programa/projekata iz oblasti javnog zdravlja kojima se doprinosi promociji zdravlja i prevenciji bolesti na području opštine Zvezdara.

Ukupan iznos sredstava planiran za ove namene, u skladu sa Odlukom o budžetu Gradske opštine Zvezdara za 2022. godinu („Službeni list grada Beograda“ br. 133/21) iznosi 2.000.000,00 dinara.

Cilj konkursa je da, u skladu sa Uredbom o sredstvima za podsticanje programa/projekata ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa/projekata od javnog interesa koja realizuju udruženja („Službeni glasnik RS“, broj 16/2018) Opština unapredi kvalitet svakodnevnog života građana Zvezdare finansiranjem programa i projekata od javnog interesa iz oblasti javnog zdravlja kojima se: doprinosi unapređivanju i očuvanju zdravlja stanovništva a posebno zdravlja dece i mladih, starijih lica, osoba sa invaliditetom i drugih osetljivih grupa stanovništva, kao i reproduktivnog zdravlja; doprinosi prevenciji hroničnih nezaraznih bolesti, prevenciji malignih bolesti i  prevenciji zaraznih bolesti; unapređuje fizičko i mentalno zdravlje stanovništva; doprinosi očuvanju i zaštiti životne sredine u cilju unapređenja javnog zdravlja; promovišu i popularišu zdravi stilovi života i unapređuje kvalitet života stanovništva i druge aktivnosti usmerene na razvoj zdravstvene zaštite i unapređivanje zdravlja.

Pravo učešća na konkursu imaju udruženja i savezi udruženja, stručne organizacije i druge organizacije civilnog društva

1. koje su upisane u registar kod nadležnog organa Republike Srbije;

2.čiji ciljevi se, prema statutarnim odredbama, ostvaruju u oblasti zdravstvene zaštite, unapređenja javnog zdravlja i promocije zdravih stilova života;

3.koja su registrovana najmanje šest meseci za obavljanje delatnosti iz oblasti za koju se konkurs raspisuje;

4.koja su direktno odgovorna za pripremu i izvođenje programa/projekta;

5. koja nisu u postupku likvidacije, stečajnom postupku ili pod privremenom zabranom obavljanja delatnosti;

6. čiji račun nije u blokadi tj. udruženje koje, kao korisnik javnih sredstava, nema evidentirane osnove i naloge u prinudnoj naplati u poslednjih 6 meseci. 

Rok za podnošenje prijava na konkurs je 15 dana od dana objavljivanja, zaključno sa 09. februarom 2022. godine.

Prijava se podnosi na jedinstvenom obrascu koji se može preuzeti u prilogu.

Za dodatne informacije na raspolaganju je broj telefona: 3405-958 (Marija Damjanović) svakog radnog dana od 9 do 14 časova.

Prilozi:

  1. Javni konkurs za dodelu sredstava za realizaciju programa/projekata iz oblasti javnog zdravlja iz budžeta Gradske opštine Zvezdara za 2022. godinu
  2. Prijavni obrazac
  3. Odluka o postupku dodele i kontrole korišćenja sredstava za podsticanje programa/projekata ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa/projekata od javnog interesa koja realizuju udruženja („Službeni list grada Beograda“, br. 80/2019)
  4. Uredba o sredstvima za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koja realizuju udruženja („Službeni glasnik RS”, br. 16/2018)
  5. Plan javnog zdravlja za teritoriju Gradske opštine Zvezdara za period 2021 – 2026.g. možete videti na https://zvezdara.rs/wp-content/uploads/2022/01/Plan-javnog-zdravlja.pdf

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
13 ° C
13.7 °
12.8 °
58 %
3.6kmh
0 %
Сре
13 °
Чет
16 °
Пет
18 °
Суб
16 °
Нед
18 °