13.3 C
Belgrade

Javni poziv za mlade Rome i Romkinje iz Beograda za obuke za zanate i obuke za digitalni marketing

Gradska opština Zvezdara raspisuje Javni poziv za mlade Rome i Romkinje iz Beograda u okviru koga mogu da se prijave za obuke za zanate i digitalni marketing. Projektom je planirana obuka 30 korisnika za neke od zanata (iz oblasti ugostiteljstva, trgovine, održavanja prostora, građevinarstva, saloni lepote i slično) i 15 korisnika za digitalni marketing, uz prethodni kratak kurs engleskog jezika.

Javni konkurs traje do kraja februara 2022. godine i deo je projekta „Zapošljavanje Roma u Beogradu na poslovima razvijenim tokom pandemije KOVID19“. Obrazac za prijavu možete preuzeti na opštinskom sajtu, na infopultu Gradske opštine Zvezdara ili u prostorijama MZ Mali Mokri Lug, Veliki Mokri Lug ili Mirijevo.

Projektom je predviđeno zapošljavanje 30 Roma i Romkinja nakon obuka, gde će prve dve plate poslodavcu biti subvencionisane iz sredstava projekta.

Sredstva izdvojena za ovaj projekat iznose 100.000 evra, realizuje ga Gradska opština Zvezdara u partnerstvu sa udruženjem „Otvoreno srce“ iz Beograda. Projekat traje do kraja oktobra 2022. godine i deo je  programa „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji’’- Inicijativa za inkluziju 3, koji se sprovodi u okviru Nemačke razvojne saradnje. Program realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

U prilogu:

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
13.3 ° C
13.8 °
11.9 °
90 %
3.6kmh
0 %
Пон
25 °
Уто
22 °
Сре
23 °
Чет
25 °
Пет
18 °