-2.2 C
Belgrade

Javni poziv za sufinansiranje projekata za mlade

Sekretarijat za sport i omladinu Gradske uprave grada Beograda raspisao je javni poziv za dostavljanje predloga projekata od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora koji će se sufinansirati i realizovati u 2022. godini.

Udruženja mladih i za mlade, njihovi savezi, ustanove, naučnoistraživački instituti i druga pravna lica registrovana na teritoriji Beograda imaće prednost sa predlozima projekata u koje su uključeni mladi od 15 do 19 godina. U obzir dolaze predlozi projekata koji se odnose na rad sa mladim talentima i mladima iz marginalizovanih grupa i disfunkcionalnih porodica u oblasti nauke, umetnosti i kulture, ali i aktivizma, socijalne uključenosti, zdravih stilova života, pravilnog korišćenja slobodnog vremena, neformalnog obrazovanja, bezbedonosne edukacije i borbe protiv vršnjačkog nasilja i nasilja u porodici, obuke tradicionalnim veštinama starih zanata i slično.

Predlozi projekata treba da budu besplatni za korisnike i da se mesečno održavaju u najkraćem obimu od osam radnih sati.

Predlagači moraju učestvovati sa 10 odsto sredstava iz sopstvenih  ili nekog drugog izvora u ukupnom iznosu projekta.

Rok za podnošenje predloga je 24. januar, a više detalja o pozivu na linku.

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
overcast clouds
-2.2 ° C
-0.2 °
-4.3 °
85 %
0kmh
88 %
Пет
4 °
Суб
3 °
Нед
6 °
Пон
5 °
Уто
1 °

Servisne vesti