-0.3 C
Belgrade

Jedna škola = Jedno drvo

U četvrtak 21. oktobra, u parkiću pored Centra za likovno obrazovanje u Šumatovakoj ulici, organizovana je akcija pod nazivom ,,Jedna škola = Jedno drvo“. U okviru nje su učenici svih sedam vračarskih osnovnih škola zasadili po jedno drvo na ovoj javnoj površini.

Nakon uspešno obavljenog zadatka drvo je, na veliko zadovoljstvo okupljene dece, obeleženo pločicom sa nazivom škole, a sva deca su od predstavnika rukovodstva Gradske opštine Vračar dobila simbolične poklone, kao vid trajne uspomene. Ova akcija imala je za cilj da utiče na razvoj kulture ekološkog ponašanja i kulture življenja i podigne nivo svesti o neophodnosti zaštite životne sredine kod naših sugrađana. Gradska opština Vračar sprovela je ovu akciju, u partnerstvu sa JKP ,,Zelenilo – Beograd’’ i uz podršku Stalne konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO), kao deo ovogodišnjeg programa obeležavanja Evropske nedelje lokalne demokratije.

Ispred rukovodstva Gradske opštine Vračar u akciji su učestvovali: članovi Veća Biljana Rakić i Darko Milenković, pomoćnik Predsednika Kosta Malović i zamenik načelnika Uprave Živko Marjanović.

Evropska nedelja lokalne demokratije je evropski događaj u organizaciji Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope u oktobru svake godine. Tema Evropske nedelje 2021 – 2022 je ,,Zaštita životne sredine: lokalne zajednice preduzimaju mere“ i odnosi se na aktivnosti lokalnog nivoa na zaštiti životne sredine, borbi protiv klimatskih promena, jačanje otpornosti i rad na postizanju cilja održivog razvoja (Održive i otporne zajednice) koje bi uključile građane.

U cilju sprečavanja širenja Korona virusa, a u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije i Gradskog zavoda za javno zdravlje, akcija je sprovedena uz primenu preventivnih epidemioloških mera.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
light snow
-0.3 ° C
4.8 °
-0.3 °
99 %
0.9kmh
75 %
Уто
2 °
Сре
3 °
Чет
6 °
Пет
3 °
Суб
5 °

Servisne vesti