-0.4 C
Belgrade

Jesenja podela sadnica belog jasena građanima Čukarice

Nakon prolećne, Gradska opština Čukarica pridružuje se i jesenjoj akciji “Posadi svoj hlad”, koja je usmerena na ozelenjavanje Srbije. U okviru ove akcije biće podeljeno 100 besplatnih sadnica belog jasena građanima Čukarice, a koje su obezbedile društveno odgovorne kompanije. Sadnice belog jasena su namenjene svim zainteresovanim građanima, a svaki stanovnik opštine može da preuzme jednu sadnicu i posadi je gde želi.

Građani se za besplatne sadnice belog jasena mogu prijaviti putem broja telefona 011/3052 151 do četvrtka, 9. decembra, od 8:00 do 15:00 časova, a moći će da ih preuzmu u petak, 10. decembra, od 10:00 do 14:00 časova u Sportskom centru Žarkovo, Prote Milorada Pavlovića 54. Sadnice će moći da preuzmu samo građani koji su se prethodno prijavili.

Čukaričani će prilikom preuzimanja sadnice dobiti i uputstvo kako posaditi drvo sa vezicom na koju mogu da upišu ime i datum sadnje.

Zašto jasen? Jasen je autohtono, evropsko drvo koje je bilo izloženo prekomernoj seči krajem prošlog veka, naročito u Evropi. On je hipoalergen, nije agresivan, lak za održavanje, ima prelepu krošnju, veliku lisnu masu, daje divan hlad i dobro podnosi različita zemljišta. Lako uspeva i u urbanom i u šumskom okruženju. Jasen je sveto drvo u mnogim religijama: slovenskoj, nordijskoj i dr. Stara izreka kaže „Ko posadi jasen pratiće ga sreća do kraja života“. To daje novi simbolizam i posebno svetlo našem projektu.

beogradski.rs

Vremenska prognoza

Belgrade
clear sky
-0.4 ° C
0.8 °
-3.3 °
81 %
2.1kmh
0 %
Чет
-0 °
Пет
4 °
Суб
3 °
Нед
6 °
Пон
5 °

Servisne vesti