16.8 C
Belgrade

JKP „Gradska čistoća”: Nastavlja se suzbijanje odraslih jedinki komaraca

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine „Gradske čistoće” nastavlja sa akcijama suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji Beograda.

Kako je najavljeno iz ovog preduzeća, danas od 19 do 24 časa, akcijama sa zemlje tretiraće se lokaliteti: Progar, Tarzan plaža, Bojčinska šuma, Grocka uz Dunav, Brestovik, Novo Bežanijsko groblje, SC „Surčin”, od Bloka 45 ka Ostružničkom mostu, Surčinsko polje, Vinogradska, Bela stena, Ada Huja, Gročanska ada, obala Dunava ka Ritopeku, Altina, Plavi horizonti, Školsko dobro, Zemun polje, Nova Galenika, 13. maj, Batajnica, Šangaj, Busije, Radiofar i Grocka.

Preparat koji se koristi za termalno i hladno zamagljivanje registrovan je od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Iz Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” apeluju na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Sugrađani svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatan broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na adresu: ekologija@gradskacistoca.rs

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
light rain
16.8 ° C
16.9 °
15.2 °
90 %
2.1kmh
40 %
Нед
18 °
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
26 °
Чет
28 °