36.8 C
Belgrade

Jubilarna 65. TID Regata stigla na Palilulu

Učesnici TID Regate, najveće i najduže rečne Regate na svetu stigli su danas na Palilulu. Svake godine 26. juna Regata kreće iz nemačkog grada Ingolštadta, a završava se 28. avgusta u bugarskom gradu Silistri. U našu zemlju ulazi sredinom jula kod Apatina, a učesnici prolaze i kroz opštinu Palilula gde na Adi Huji borave od 3. do 5. avgusta i potom nastavljaju dalje.

Kao i svake godina, opština Palilula ugostila je učesnike regate iz cele Evrope ali i sveta na Adi huji gde ih je predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović zajedno sa članom Veća Dejanom Cvetkovićem, pozdravio i poželeo im dobrodošlicu uz prigodne poklone za goste.

Učesnici Regate zahvalili su se na gostoprimstvu i pohvalili Srbe kao izuzetne domaćine takođe uz simbolične poklone za domaćine.

TID Regata traje 61 dan i učesnici za to vreme pređu nešto više od 2000 km rekom Dunav. Regata je veoma popularna u svetu i pored učesnika iz podunavskih zemalja ima učesnike i sa drugih kontinenata. Regata je najstarija na svetu, a prva je organizovana davne 1956. godine.

Organizator Regate TID kroz Srbiju je Odbor za turizam Kajakaškog saveza Srbije.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
37.8 ° C
37.8 °
37.7 °
23 %
2.1kmh
0 %
Пет
41 °
Суб
30 °
Нед
23 °
Пон
24 °
Уто
24 °