25.8 C
Belgrade

Jubilarno plivanje za bogojavljenski krst

Nakon liturgije u hramu Svetog Save u Bečmenu i tradicionalne litije kroz centar sela, 67 hrabrih plivača plivalo je za Časni krst na Bečmenskom jezeru. Iako je pobeda bila u drugom planu do krsta je najbrže stigao Miloš Purković, koji je nakon plivanja istakao da mu je bila dugogodišnja želja da zapliva na Bečmenskom jezeru i da na taj način obeleži ovaj veliki praznik. Miloš se zahvalio opštini Surčin i organizatoru plivanja Milošu Gačiću koji su mu omogućili da pokaže svoje plivačke sposobnosti u slavu Bogojavljanja.

Ove godine među plivačima je bio i najstariji učesnik manifestacije sedamdesetpetogodišnji Rajko Zdjelar koji je bio presrećan što je imao priliku da sa znatno mlađim plivačima na ovaj način obeleži praznik. U ime organizatora plivače je podržao predsednik Gradske opštine Surčin Stevan Šuša izrazivši nadu da će i naredne godine učestvovati još veći broj plivača.

Kao znak sećanja na ovaj praznik i njihov hrabar čin, Turistička organizacija GO Surčin za sve učesnike manifestacije obezbedila je poklone, zahvalnice i medalje.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
24.6 ° C
25.2 °
22.4 °
70 %
1kmh
0 %
Уто
35 °
Сре
36 °
Чет
37 °
Пет
38 °
Суб
35 °