19.6 C
Belgrade

Kaluđerica u srcu – Sabor 2023: Bogat program u duhu tradicije i kulturne baštine u Grockoj

U duhu očuvanja tradicije i kulturne baštine, Gradska opština Grocka i Uprava Hrama Svetih Bogoroditelja Joakima i Ane u Kaluđerici prvi put organizuju manifestaciju pod nazivom „Kaluđerica u srcu – Sabor 2023”.

Manifestacija se održava u subotu, 16. septembra, s početkom u 14 časova u porti Hrama Svetih Bogoroditelja Joakima i Ane. Bogat kulturno-umetnički program upriličiće najmlađi sugrađani uz podršku svojih vaspitača, učitelja i nastavnika iz PU „Lane”, OŠ „Aleksa Šantić” i OŠ „Miloje Vasić” iz Kaluđerice, kao i Osnovne muzičke škole „Nevena Popović”, koja će se predstaviti izvođenjem spleta narodnih pesama sa Kosova i Metohije.

Na saboru će se pročitati pobednički literarni radovi učenika osnovnih škola na temu „Zašto volim svoj narod i svoju državu Srbiju”. Takođe, Kulturno-umetničko društvo „Boleč – Veterani” predstaviće se izvođenjem narodnih igara, a Dragana Jovanović sa svojim bendom „011”, dok će se nastavnica muzičke kulture Osnovne škole „Aleksa Šantić” predstaviti publici sa trubačkim orkestrom „Danijela”.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
19.6 ° C
19.8 °
18.6 °
40 %
7.2kmh
0 %
Уто
19 °
Сре
16 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
15 °