6.2 C
Belgrade

Koncert kulturno umetničkih društava sa opštine Voždovac povodom „Dana evropske baštine“

Najuspešniji folklorni anasambli koji po svom kvalitetu i renomeu zauzimaju visoko mesto u folklornom svetu Beograda i Srbije, a pojedini i u inostranstvu, pokazali su večeras veliko igračko umeće pred punom salom „Voždovačkog centra – Šumice“.

Generacije vrsnih igrača, od najstarijih do najmlađih, pokazali su prepoznatljiv izraz svog ansambla, kako u vizuelnom, tako i tehničkom smislu. Mladost, uvežbanost, stilizacija pokreta i odlična igračka tehnika obeležili su koncert koji se pratio bez daha. Publika je spontanim aplauzom pozdravila umetnički domet koji su igrači gradili tokom vežbi i scenskih nastupa. Stotine igrača obeležilo je ogroman put ovih anasambala.

Folklorne sekcije KUD „Radost“, KUD „Vojvoda Stepa“, KUD „Milan Đ. Milićević“, KUD „Lira“ i KUD „Avalski cvet“ su kroz svoje izvođačke, omladinske i dečje ansamble pokazali raznovrsne igre svih krajeva Srbije. Počelo se sa spletom dečjih igara iz Srbije, Vranjskim kolom, spletom igara iz Srbije i okoline Beograda, igrama iz Leskovca i Šumadije, srpskim igrama iz Crnorečja i Levča, kao i iz Kosovskog Pomoravlja, Leskovca, Banata i vlaških igara iz okoline Homolja.

Ovim koncertom ansambli su započeli novu sezonu na reprezentativnoj sceni „Voždovačkog centra – Šumice“.

beogradski.rs / GO Voždovac

Najnovije

Belgrade
broken clouds
6.2 ° C
6.7 °
5.8 °
94 %
6.2kmh
75 %
Уто
6 °
Сре
6 °
Чет
13 °
Пет
20 °
Суб
17 °