21.2 C
Belgrade

Konkurs za dizajn etikete novog suvenira Beograda

Tri godine nakon odležavanja u Prvoj srpskoj banci rakije u Beogradskoj destileriji, danas je u prisustvu medija i prijatelja otvoreno hrastovo bure Turističke organizacije Beograda sa premijum dunjevačom, koja je dobila naziv „beogradska rakija”.

– Rakija od dunje nakon odležavanja dobija na kvalitetu, pa samim tim i na vrednosti, čime joj se ukus menja i dobija kompleksnu, plemenitu notu – pojasnio je Branko Nešić, osnivač Beogradske destilerije i Srpske banke rakije u saradnji sa kojom je osmišljena „beogradska rakija”.

On je podsetio na dugogodišnju saradnju sa Turističkom organizacijom Beograda i čin kada je pre tri godine rakija ostavljena da „odleži”.

– „Beogradska rakija” će postati zvanični suvenir grada Beograda i moći će da se kupi u Beogradskoj destileriji i na punktovima Turističke organizacije Beograda – najavio je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, te dodao da treba da promovišemo ono što imamo, a drugi nemaju.

Popović je pozvao umetnike da se prijave na konkurs za dizajn zvanične etikete „beogradske rakije”.

Predlozi za etiketu se mogu poslati na imejl-adresu pr@belgrade-distillery.com

Beogradska destilerija je jedna od popularnih lokacija u našem gradu i nalazi se na adresi Žorža Klemansoa 19, a može se posetiti i u okviru turističkih „Rakija tura”.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
few clouds
21.1 ° C
21.3 °
18 °
85 %
3.1kmh
20 %
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
27 °
Чет
29 °
Пет
28 °