21.2 C
Belgrade

Konkurs za učešće na festivalu „Prvi ton“

Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica raspisao je audiciju za šesti po redu Muzički festival „Prvi ton“ u dve kategorije:

 1. Prvog radijskog glasa Srbije u pevanju narodnih pesama uz pratnju orkestra (gradske pesme i romanse, sevdalinke, šumadijske, kosovske, pesme iz Vranja i dr.)
 2. Prvog tradicionalnog glasa Srbije u izvornom narodnom pevanju etno pevanje na glas (solisti, dueti i pevačke grupe).

Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica poziva sve kandidate starije od 16 godina da pošalju svoj snimljeni materijal (audio ili video), najkasnije do 25. marta 2022. godine.

Ove godine žiri će izabrati kandidate za finalno veče, preslušavanjem snimaka poslatih elektronskim putem (mail, viber ili whats up).

Snimak ne mora da bude urađen u profesionalnom studiju (materijal može biti snimljen telefonom, privatnom kamerom i slično)

Za izbor kandidata uzeće se u obzir sledeće:

 1. kvalitet izvođenja kao i interpretacija koja najbolje predstavlja stil starih radijskih pevača ili narodnih izvornih pesama;
 2. izbor pesme u smislu traganja za najstarijim pesmama koje su se slušale na radio talasima u stara vremena ili izvedbe u okviru običaja i obreda balkanskih naroda.

Prijava za audiciju treba da sadrži:

 • Popunjeni prijavni list (prijavni list šaljemo u prilogu)
 • Snimak pesama snimak treba da sadrži dve pesme:
  a) jedna pesma u ritmu,
  b) jedna pesma rubato – lagana
  (poslate pesme moraju da sadrže po jednu otpevanu strofu i refren u audio ili video formatu).
  Prijave poslati na imejl adresu: prviton@gmail.com ili broj telefona 069/3582-493 (viber ili whats up):
 • Rok za slanje snimaka i prijava kandidata, elektronskim putem je do 25. marta 2022. god.
 • Svi učesnici takmičari dobijaju mogućnost da svoju interpretaciju izvedu u pratnji Narodnog orkestra na finlanoj večeri, u petak 08. aprila uz tehničku podršku Radio Beograda.
 • Festival PRVI TON neguje pevačku tradiciju i stil pevanja koji je obeležio period zlatnih glasova Radio Beograda od samog nastanka do današnjih vremena.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
few clouds
21.9 ° C
23 °
21.8 °
73 %
2.1kmh
20 %
Пон
25 °
Уто
28 °
Сре
27 °
Чет
27 °
Пет
28 °