2.9 C
Belgrade

Kraljevski kompleks ponovno otvoren za turiste

Promotivnom turom za predstavnike medija danas je najavljen početak sezone obilaska Dvorskog kompleksa na Dedinju, u prisustvu prestolonaslednika Aleksandra i princeze Katarine, koji su zajedno sa direktorom TOB-a Miodragom Popovićem svečano otvorili turističku sezonu i pozvali sugrađane, domaće i strane goste da posete ova zdanja, saopštavaju iz Turističke organizacije Beograda.

Događaj je počeo minutom ćutanja, u znak sećanja na izgubljene živote u prošlonedeljnoj tragediji.

Miodrag Popović, v. d. direktora Turističke organizacije Beograda, zahvalio je članovima porodice Karađorđević na saradnji i još jednom istakao da je Kraljevski kompleks jedna od najvećih turističkih atrakcija Beograda. 

– Nadamo se da ćemo na ovaj način upotpuniti već bogatu ponudu našeg grada. Posete Dvorskom kompleksu su jedan od najposećenijih programa koje su i dobar način da se naši građani podsete a strani upoznaju sa istorijom Srbije i Beograda – rekao je Miodrag Popović. 

Aleksandar Karađorđević je istakao da je Kraljevski kompleks posebno mesto, bogato istorijom i nasleđem njegovih predaka, kao i da organizovani turistički obilasci predstavljaju najbolju priliku da se vidi ovo prelepo mesto, dodirne naša slavna prošlost i nauči nešto novo.

Turistička organizacija Beograda organizuje obilaske Kraljevskog kompleksa svake subote u 9.30 i 12.30 časova. Ulaznice uključuju organizovani autobuski prevoz od Trga Nikole Pašića do Kraljevskog kompleksa – okupljanja za prevoz su u 9.30 i 12.30 časova. Cena ulaznice je 1.500 dinara, a broj posetilaca u grupi ograničen je na 30.

Za informacije i rezervacije turisti treba da posete Turistički informativni centar u Beogradu, Knez Mihailova 56, ili da obaveštenja dobiju putem telefona 011/2635-622, mejla: bginfo.knezmihailova@tob.rs ili na web-sajtu: .www.tob.rs.

Škole, studenti i udruženja penzionera mogu da obiđu Kraljevski kompleks na Dedinju u najavljenim grupnim posetama svakog radnog dana od 9 do 15 časova, uz obavezno obaveštenje najmanje sedam do deset dana unapred na telefon 011/3064-014 ili putem mejla: kancelarija@dvor.rs. U svakoj grupi može da bude najmanje 10 a najviše 40 posetilaca (web-sajt: www.dvor.rs).

beogradski.rs / TOB / Beoinfo

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.4 °
90 %
3.6kmh
75 %
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
9 °
Уто
7 °