12.4 C
Belgrade

„Kraljevstvo poezije 2022“

U svečanoj sali Gradske opštine Vračar, u nedelju 29.maja, održano je tradicionalno takmičenje u recitovanju osnovaca i srednjoškolaca „Kraljevstvo poezije 2022“. Opština Vračar, po deveti put, organizuje manifestaciju u znak sećanja na velikog srpskog glumca Petra Kralja, koji je ostao upamćen i kao veliki ljubitelj poezije.

Član Veća Opštine Vračar Dragi Lukić je, otvarajući takmičenje, pozdravio sve prisutne i istakao da „Opština Vračar neguje sećanje na svog dragog i cenjenog sugrađanina – legendarnog srpskog glumca  Petra Kralja. Takođe, zahvaljujem žiriju, što svoj posao radi iz duše i želje da se ovo sećanje zadrži i neguje. Pored sećanja na Petra Kralja, na ovim susretima podsećamo se i na poeziju, na divne stihova. Želja nam je da se mladi vrate lepoj reči i lepoj knjizi.“

Takmičenje u recitovanju učenika vračarskih osnovnih i beogradskih srednjih škola posvećeno izuzetnom glumcu, dobrom i plemenitom čoveku – Petru Kralju održava se svake godine u organizaciji Gradske opštine Vračar, a uz podršku Pozorišta „Atelje 212“.

Finalno takmičenje je održano u svečanoj sali Gradske opštine Vračar. Žiri, u sastavu: Milan Caci Mihailović, Milica Kralj i Mirjana Đurđević,  proglasio je pobednike i pobednice na platou pored spomen obeležja Patru Kralju u Mileševskoj broj 38, gde su nagrađeni učenici i učenice recitovali.

Žiri je odlučio da u kategoriji učenica i učenika od V do VIII razreda osnovne škole na takmičenju u recitovanju „Kraljevstvo poezije“ u 2022.godini dodeli mesto:

  1. Iva Žeravica OŠ“Vladislav Ribnikar“
  2. Ilija Zrilić OŠ“Jovan Miodragović“
  3. Irina Perović OŠ“Kralj Petar Prvi“

U kategoriji učenica i učenika srednjih škola, žiri je odlučio da dodeli mesto:

  1. Tijana Mićunović XIII beogradska gimnazija
  2. Petar Đapić XIV beogradska gimnazija
  3. Nemanja Milev „Arhitektonska tehnička škola“

Srećni smo što takmičenje postaje sve poznatije, jedino kao takvo u Srbiji  i nadamo se da će „Kraljevstvo poezije“ generacijama  beogradskih đaka biti lepa uspomena na glumca Petra Kralja.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
12.4 ° C
12.8 °
10.7 °
82 %
2.1kmh
0 %
Пет
27 °
Суб
27 °
Нед
24 °
Пон
24 °
Уто
27 °