3.1 C
Belgrade

Kulturni klub na Zvezdari

U  Kafe galeriji „Kabinet Ark“, adresa Milana Rakića 23, u utorak, 28. juna 2022. godine, sa početkom u 20 sati, biće organizovan književni susret sa Anom Vučković Denčić, spisateljicom, novinarkom i scenaristkinjom. Književni susret je deo projekta Udruženja „Ark“ koji je sufinansiran iz budžeta Gradske opštine Zvezdara, pod nazivom „Kulturni klub“. Klub je zamišljen kao kulturni prostor u kome će posetioci moći da čuju i razmene informacije o najnovijim trendovima u umetnosti, književnosti i kinematografiji.

Večerašnja gošća je Zvezdarka, urbana mlada žena, koja je svoju prvu kratku priču „Ljuljaška”, za koja je dobila nagradu „Borislav Pekić”, napisala još u srednjoj školi. Pored Pekićeve nagrade za mladog književnog talenta, njen roman prvenac „Epoha lipsa jučebio je u užem izboru za NIN-ovu nagradu 2003. godine. Zbirka priča „Plišani soliter” ušla je u uži izbor za Nagradu „Isidora Sekulić” 2007. godine.

Na književnom susretu posetiocima će biti predstavljen roman „Jugoslav”, veoma lična priča koju su iznedrile emocije vezane za oca i nekadašnju Jugoslaviju, jer kako sama kaže, pisanje za nju ima snažno terapeutsko dejstvo.

Ana Vučković Denčić je završila dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti i master iz filmologije. Radi kao novinarka Radio Beograda, u Redakciji za kulturu i pored romana i kratkih priča piše kolumne za Siti magazin, uređuje i vodi više emisija na Radio Aparatu, alternativnoj internet radio stanici.

Intervju sa Anom će voditi Dana Ćirić, pesnikinja i profesorka srpskog jezika i književnosti i Branislav Jević, producent i scenarista. Dana Ćirić je objavila više knjiga pesama, piše kratke komentare o pročitanim knjigama koje objavljuje na fejbuk stranici Književnost, kultura i umetnost. Branislav Jević je producent više filmova – Pored tebe,. Pored mene, Šišanje, Šejtanov ratnik.koji su osvojili prestižne međunarodne nagrade u kinematografiji.

Pozivamo Zvezdarce koji vole dobru knjigu da veče provedu u prijatnom društvu i ambijentu bašte  Kafe – galerije „Kabinet Ark“, upoznaju se sa književnim opusom mlade književnice i učestvuju u razmeni čitalačkog iskustva. Ulaz je besplatan.

beogradski.rs / GO Zvezdara

Najnovije

Belgrade
clear sky
3.1 ° C
3.8 °
1.7 °
70 %
3.6kmh
0 %
Сре
3 °
Чет
10 °
Пет
21 °
Суб
18 °
Нед
3 °