11.4 C
Belgrade

Kulturno – umetničko društvo ”Kriva Reka” u poseti opštini Obrenovac

Na sinoćnom koncertu u okviru festivala narodnog stvaralaštva i folklorne tradicije ”Međunarodni susreti u Obrenovcu” na gradskom trgu pred obrenovačkom publikom, nastupili su članovi kulturno umetničkog društva ”Kriva Reka”. Danas su predstavnici gradske opštine Obrenovac ugostili ovo umetničko društvo iz mesta Berivojce, koje se nalazi nedaleko od Kosovske Mitrovice.

Obrenovačka publika imala je priliku, da pogleda na koji način KUD ”Kriva Reka” neguje i čuva kulturnu baštinu Srba na teritoriji Kosova i Metohije.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević izrazio je veliko zadovoljstvo, što su predstavnici udruženja ”Kriva Reka” nastupili na festivalu ”Međunarodni susreti u Obrenovcu” i kako ističe, kroz dalju saradnju sa ovim udruženjem, delegacija opštine planira i posetu mestu Berivojce.

Član Veća opštine Obrenovac Zoran Ćorlomanović naglasio je, da je kroz komunikaciju sa predstavnicima kulturno umetničkog društva ”Kriva Reka”, došao na ideju da ovo umetničko društvo uzme učešće na ”Međunarodnim susretima u Obrenovcu”.

– Sticajem okolnosti, došli smo u kontakt sa Draganom, koreografom KUD-a ”Kriva Reka” i u nekom razgovoru saznali smo da je njihova želja da posete teritoriju grada Beograda i pokažu našoj publici, kako čuvaju tradiciju Srba na prostoru Kosova i Metohije – rekao je Ćorlomanović.

Ćorlomanović je naglasio, da tokom boravka u Obrenovcu, članovi KUD-a ”Kriva Reka” imaju priliku da pobiđu i uživaju u svim atrakcijama opštine Obrenovac.

On je ovom prilikom istakao, da će Gradska opština Obrenovac u saradnji sa Bibliotekom ”Vlada Aksentijević”, mešovitoj biblioteci u Kosovskoj Kamenici donirati preko hiljadu knjiga srpskih pisaca.

Osnivač kulturno umetničkog društva ”Kriva Reka” Dragan Antić istakao je, da je saradnja sa opštinom Obrenovac izuzetno korektna.

– Mi sa ljudima sarađujemo otvorenog srca. Zadovoljan sam što smo doveli ovamo decu, a osmeh na njihovom licu, govori da su i oni zadovoljni. Ovamo je bezbedno i deca su opuštena i osećaju se kao i sva druga deca – naveo je Antić.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
11.4 ° C
11.9 °
9.7 °
62 %
5.1kmh
0 %
Сре
17 °
Чет
16 °
Пет
15 °
Суб
12 °
Нед
17 °