18.6 C
Belgrade

Letnja manifestacija „Šetamo za zdravlje“ najavljena za 19. jun

Planinarsko društvo „Vis“ u saradnji sa Gradskom opštinom Lazarevac, po prvi put ove godine, organizije letnju akciju pod sloganom „Letu u zagrljaj“ u okviru tradicionalne manifestacije „Šetamo za zdravlje“. Akcija će se održati u subotu, 19. juna u 9 časova, a skup svih zainteresovanih učesnika je u 8 časova na platou ispred zgrade opštine.

U ovoj izletničkoj šetnji najveće učešće uzeće učenici osnovnih i srednjih škola, veliki broj članova Planinarskog društva „Vis“, kao i građanstva.

Dana 9. juna obeležen je značajan jubilej Planinarskog saveza Srbije, 120 godina od osnivanja, pa se tim povodom i organizuje ova letnja manifestacija, rekla je ovom prilikom Verica Vasiljević predsednica PD „Vis“ i dodala da ova akcija ima za cilj promociju nedavno otvorenih Stubičkih staza, ali promociju zdravih stilova života i upoznavanje prirodnih lepota koje se nalaze u neposrednoj blizini centra grada.

U subotu, 19 juna krenuće se u šetnju pripremljenim i bezbednim stazama izjavio je Jovan Arsenijević, član Planinarskog društva „Vis“ i izrazio veliku zahvalnost gradskoj opštini Lazarevac, koja prepoznaje rad Udruženja i pruža podršku i pomoć.

Član veća Gradske opštine Lazarevac Nikola Marinković pozvao je sve građane da učestvuju u ovoj akciji i slobodno vreme provedu u prirodi u krugu porodice i prijatelja, kao i da na taj način proslave 120 godina planinarstva u Srbiji.

Pešačka akcija „Pratimo godišnja doba – šetamo za zdravlje“ organizuje se prvenstveno u cilju da kroz afirmaciju zdravih stilova života, fizičkih aktivnosti i druženja u prirodi animira najmlađe da se bave sportom i rekreacijom.

Beogradski Portal

Vremenska prognoza

Belgrade
broken clouds
18.6 ° C
19.2 °
17.6 °
40 %
0.9kmh
75 %
Пон
18 °
Уто
22 °
Сре
26 °
Чет
28 °
Пет
27 °