3.2 C
Belgrade

LIKOVNO PUTOVANJE 2023: Likovna radionica Centra za kulturu Grocka

Prolećni ciklus kreativnih radionica „Likovno putovanje“ Centra za kulturu Grocka, namenjenih mlađim osnovcima, otpočinje sa radom u martu 2023. godine.

Likovna radionica Centra za kulturu Grocka u prolećnom ciklusu nastavlja kreativno-edukativno putovanje u otkrivanju sveta umetnosti. Upoznaje polaznike sa osnovama likovnog jezika, temama i tehnikama, umetnicima i umetničkim pravcima, podstiče dečje stvaralaštvo, razvija interesovanje i ljubav prema likovnoj kulturi i umetnosti.

U tromesečnom prolećnom izdanju, Likovna radionica traje od 1. marta do 31. maja 2023. godine, i odvija se u prostorijama škola OŠ „Ilija Garašanin“ u Grockoj i OŠ „Sveti Sava“ u Vrčinu – izdvojeno odeljenje „Donja Mala“ škola.

Prilagođen pristup radioničara u radu sa decom osnovnoškolskog uzrasta, ostvareni rezultati, veliko interesovanje i brojnost polaznika, nedvosmisleno ukazuju na potrebu za likovnim izražavanjem. Uz naglašenu edukativnu dimenziju radioničarskog rada, polaznici se upoznaju sa sopstvenim talentima i mogućnostima, kao i procesom stvaranja, koji direktno utiče na razvijanje vizuelne percepcije i finih motoričkih veština. Jedan od bitnih segmenata rade jeste i upoznavanje sa kulturnim nasleđem, vrednostima i znamenitostima teritorije na kojoj žive.

Za prijavljivanje i dodatne informacije:

  • Centar za kulturu Grocka, 011 850 23 21;
  • Mika Lovre Milović, dipl. slikarka, likovni pedagog Centra za kulturu Grocka, rukovodi radom Likovne radionice u Vrčinu, 064 283 05 01;
  • Marion Dedić, dipl. slikarka, likovni pedagog Centra za kulturu Grocka, rukovodi radom Likovne radionice u Grockoj, 063 346 949;

Dobro došli deco!

beogradski.rs / Centar za kulturu Grocka

Najnovije

Belgrade
mist
3.2 ° C
3.5 °
2.5 °
99 %
3.1kmh
100 %
Нед
4 °
Пон
10 °
Уто
12 °
Сре
13 °
Чет
12 °