17.6 C
Belgrade

Male balerine Rakovice gošće opštine

Male balerine baletskog studija „Maga Magazinović“ juče su bile gosti Gradske opštine Rakovica. Zajedno sa trenerom i osnivačem studija Dunjom Mahorčić, Gradsku opštinu Rakovica posetile su Iris Jukić, Anđela Bojić, Emilija Lukić i Lara Živković, koje su se sa takmičenja u Budimpešti vratile sa medaljama i peharima.

Njih je primila članica Veća GO Rakovica Sneažana Predojević koja im je u ime Gradske opštine Rakovica čestitala na uspesima. U razgovoru, Snežana Predojević je rekla da Gradska opština Rakovica podržava sve što radi Baletski studio „Maga Magazinović“. Ona je pozvala ovaj baletski studio da učestvuju na predstojećem Rakovičkom karnevalu koji će se održati 2. aprila 2022. godine.

Na nedavno održanom takmičenju u Budimpešti učestvovale su balerine Mađarske, Nemačke, Rusije, Bugarske, Crne i Gore, Bosne i Hercegocine i drugih zemalja.

U konkurenciji više od 500 učesnika, balerine iz Rakovice nastupile su sa devet koreografija i vratile su se sa pregršt medalja. Osim u pojedinačnoj konkurenciji, male balerine studija „Maga Magazinović“ osvojile su i prvo mesto za grupnu koreografiju.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
17.6 ° C
17.8 °
16.4 °
48 %
4.6kmh
0 %
Сре
16 °
Чет
17 °
Пет
17 °
Суб
11 °
Нед
16 °