2.9 C
Belgrade

Manifestacija ”Obrenovačko leto” biće otvorena koncertom starogradske muzike

Na manifestaciji ”Obrenovačko leto”, ove godine biće organizovano više od 25 programa. Od 1. jula do 1. septembra, publika će imati prilike da uživa u zanimljivim predstavama, koncertima balerina, folklornih ansambala, književnim večerima.

U petak, 1. jula u 20.00 sati biće organizovan koncert starogradske muzike kod stare banje, dok će se u nedelju, 3. jula sa početkom u 20.00 sati u mesnoj zajednici Skela, ljubiteljima folklora u okviru festivala ”Đeram – Čuvari tradicije”, predstaviti kulturno-umetnička društva iz Hrvatske, Republike Srpske i Obrenovca.

– Od 1. jula ove godine počinje tradicionalna manifestacija od značaja za gradsku opštinu Obrenovac, ”Obrenovačko leto”. Kao i prethodnih godina i ove godine Komsija za kulturu opštine Obrenovac, udrženja, kulturno-umetnička društva, svi naši gosti koji će uzeti učešće u programu, potrudili su se da tokom jula i avgusta našim sugrađanima prikažu što više programa – naveo je Član Veća opštine Obrenovac Zoran Ćorlomanović.

Scena kod stare banje od prošlog leta na raspolaganju je umetnicima, a ambijent odgovara izvođenju monodrama, književnih večeri, ali i koncerata starogradske muzike.

– Program u petak, počeće u 20.00 sati, a obrenovački tamburaši će nas podsetiti na starogradske melodije i stari Obrenovac. Centralni koncert u izvođenju Dejana Petrovića, održaće se na Petrovdan, 12. jula na trgu u Obrenovcu – rekao je Ćorlomanović.

Programi u okviru Obrenovačkog leta izvodiće se kod Doma kulture, u bašti pod platanima, u banji i na još nekoliko lokacija u gradu.

– Programi će se održavati i u Biblioteci ”Vlada Aksentijević”, ove godine imaćemo i po prvi put programe u renoviranoj zgradi Stare opštine. Biće programa i na gradskom trgu, u Arboretumu, po mesnim zajednicama, dakle nastojaćemo da se programi Obrenovačkog leta održavaju širom opštine Obrenovac – istakao je Ćorlomanović.

On je naglasio da će tokom manifestacije Obrenovačko leto, biti organizovani programi namenjeni svim uzrastima.

Ulaz na sve programe u okviru manifestacije ”Obrenovačko leto” biće basplatan.

Kompletan program možete pogledati ovde.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
2.9 ° C
3 °
2.4 °
90 %
3.6kmh
75 %
Пет
3 °
Суб
5 °
Нед
4 °
Пон
9 °
Уто
7 °