11.1 C
Belgrade

Manifestacija „Šetamo za zdravlje“ zakazana za subotu 16. april

U organizaciji Planinarskog društva Vis i Saveza sportova opštine Lazarevac, a pod pokroviteljstvom GO Lazarevac u subotu 16. aprila biće održana prolećna akcija manifestacije “Šetamo za zdravlje“ pod sloganom „Proleću u pohode“.

Ovim povodom danas je održana konferencija za novinare na kojoj su o predstojećoj akciji govorili Član Veća GO Lazarevac Nikola Marinković, predsednik PD „Vis“ Verica Vasiljević i član Upravnog odbora PD „Vis“ Jovan Arsenijević.

Član Veća Nikola Marinković pozvao je sve sugrađane da se priključe ovoj akciji i da u zavisnosti od svoje fizičke spremnosti izaberu jednu od tri staze koje su planirane u okviru ove akcije.

Verica Vasiljević i Jovan Arsenijević ispred Planinarskog društva ovom prilikom su najavili da će prolećna akcija „Šetamo za zdravlje“ u subotu 16. aprila započeti kao i svake godine okupljanjem učesnika ispred Gradske opštine Lazarevac u 8 časova, dok će se na šetnju krenuti u 9 časova.

I ove godine za sve učesnike u ponudi su tri staze različitih dužina. Staza „Lovačka kuća“ dužine 10 kilometara, „Kisela voda“ dužine 15 kilometara i staza „Čovka“ dužine 20 kilometara.

Akcija „Šetamo za zdravlje“ odvija se na stazama koje su prilagođene različitoj psihofizičkoj snazi i uzratu učesnika, a namenjena je svim građanima bez obzira na godine. Posebna ciljna grupa ove akcije su deca školskog uzrasta.

Osnovni ciljevi akcije su afirmacija šetnje kao fizičke aktivnosti u ulozi poboljšanja i održavanja zdravlja i podsticanje šetnje i izletništva kao vida odmora i relaksacije kod svih kategorija stanovništva koje se ne bave fizičkom aktivnosti.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
light rain
11.7 ° C
12.4 °
9.7 °
82 %
3.1kmh
0 %
Чет
22 °
Пет
21 °
Суб
23 °
Нед
21 °
Пон
13 °