9.3 C
Belgrade

Manifestacija „Šetamo za zdravlje“ zakazana za subotu 18. juna

U organizaciji Planinarskog društva Vis, a pod pokroviteljstvom GO Lazarevac u okviru manifestacije Dani Lazarevca, koja se organizuje povodom obeležavanja Dana opštine Lazarevac, u subotu 18. juna biće održana letnja akcija „Šetamo za zdravlje“ pod sloganom „Letu u zagrljaj“.

Ovim povodom danas je održana konferencija za novinare na kojoj su o predstojećoj akciji govorili Član Veća GO Lazarevac Nikola Marinković, predsednik PD „Vis“ Verica Vasiljević i član Upravnog odbora PD „Vis“ Jovan Arsenijević.

Verica Vasiljević i Jovan Arsenijević ispred Planinarskog društva ovom prilikom su najavili da će letnja akcija „Šetamo za zdravlje“ u subotu 18. juna započeti kao i svake godine okupljanjem učesnika ispred Gradske opštine Lazarevac u 8 časova, dok će se na šetnju krenuti u 9 časova. Ovog puta svi učesnici će imati priliku da šetaju Stubičkim stazama zdravlja koje su prošle godine obeležene i svečano otvorene. Kako su i organizatori najavili staze su srednje lake i pružaju mogućnost za učešće svim uzrastima, bez obzira na godine.

Član Veća Nikola Marinković pozvao je sugrađane da se priključe ovoj aktivnosti i ako nisu do sada prošetali Stubičkim stazama zdravlja, koje su izuzetno dobro obeležene iskoriste ovu priliku u subotu upoznaju i ovaj deo naše opštine.

Osnovni ciljevi ove akcije su afirmacija šetnje kao fizičke aktivnosti, upoznavanje naših sugrađana sa aktivnostima koje sprovodi planinarsko društvo Vis, ali i ispunjenje osnovnog cilja aktivna rekreacija naših građana, zaključio je član Veća GO Lazarevac Nikola Marinković.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
clear sky
9.3 ° C
9.8 °
6.7 °
66 %
4.6kmh
0 %
Пон
16 °
Уто
16 °
Сре
16 °
Чет
9 °
Пет
5 °