3.6 C
Belgrade

Međunarodni sajam turizma od 23. do 26. februara

Međunarodni sajam turizma i Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme Horeka–Oprema biće održani od 23. do 26. februara na Beogradskom sajmu, pod sloganom „Kad je odmor nije teško”, a Kina će biti partner manifestacije, saopšteno je iz „Beogradskog sajma”.

Premijerno će se ove godine na sajmu predstaviti Alžir, Burundi, Kamerun, Obala Slonovače, Gabon, Ekvatorijalna Gvineja i Namibija. Ovogodišnja tradicionalna turistička smotra celog regiona Jugoistočne Evrope i drugih delova sveta – 44. Međunarodni sajam turizma i 18. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme Horeka–Oprema, biće prilika da se uz pomoć i veliku podršku Ministarstva za turizam i omladinu unapredi turistička razmena.

Kao poseban događaj na Sajmu turizma planiran je i susret sa predstavnicima iz Kine u koordinaciji sa Privrednom komorom Srbije. Posetioce sajma i ove godine u halama 1, 1A i 4 Beogradskog sajma očekuje raznovrsna turistička ponuda i veliki broj popularnih svetskih destinacija. Na sajmu će učestvovati najznačajnije turističke agencije, udruženja i organizacije, hoteli, turistički centri, transportne kompanije i međunarodni tur-operatori. Najomiljenije destinacije kao što su Turska, Grčka, Crna Gora, Tunis, Bugarska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kipar i Severna Makedonija biće predstavljene i ove godine, kao i prošlogodišnji učesnici – ostrvske destinacije Maldivi, Sao Tome i Principe.

Srbija će svoje turističke adute predstaviti u Hali 4 Beogradskog sajma autentičnim nastupima Turističke organizacije Srbije, Turističke organizacije Beograda, kao i učešćem mnogobrojnih lokalnih i regionalnih turističkih organizacija iz svih delova Srbije.

Kao i do sada, paralelno sa Sajmom turizma, na Beogradskom sajmu će se odvijati i 18. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme Horeka–Oprema, koji će prikazati najsavremeniju opremu za hotelske i ugostiteljske objekte. Posetioci sajma mogu očekivati ponude „siti brejk”, odmor i oporavak u banjama, spa-vikende na planinama, eko i aktivni turizam, kongresna dešavanja, celodnevna dešavanja, prezentacije, promocije, degustacije specijaliteta i ukusa.

Radno vreme Sajma turizma i Sajma hotelsko-ugostiteljske opreme je od četvrtka, 23. februara, do subote, 25. februara, od 10 do 19 časova, a u nedelju, 26. februara, od 10 do 18 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 450 dinara, grupne (minimum osam osoba) 300, a poslovne ulaznice sa paketom pogodnosti 3.000 dinara. Cena parkinga po satu je 200 dinara.

beogradski.rs

Najnovije

Belgrade
broken clouds
3.6 ° C
3.8 °
3 °
89 %
6.7kmh
75 %
Чет
3 °
Пет
2 °
Суб
5 °
Нед
5 °
Пон
8 °